©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lyra-Lierse gaat nieuw stadion bouwen in Lier, ook renovatie voor Lierse K.

Voetbalclub Lyra-Lierse, momenteel actief in tweede nationale B, heeft een akkoord gevonden met de stad Lier om terug te keren. De club zal op de site Hoge Velden een nieuw stadion ontwikkelen, dat gebruiksklaar moet zijn voor eerste nationale. De jeugdwerking zal er gebruik kunnen maken van een splinternieuw complex met zes velden. De voorbije jaren speelde Lyra-Lierse in Berlaar.

yala, kuguBron: BELGA

Lyra-Lierse zal het stadion op eigen kracht ontwikkelen. De stad blijft wel eigenaar van de gronden en verleent een gebruiksrecht.

“Met ons A-elftal opnieuw in Lier kunnen voetballen, is voor ons erg belangrijk”, zei voorzitter Yves De Vil in een eerste reactie. “Wij zijn een club van en voor Lier. We zijn enorm blij dat de stad meedenkt met onze plannen en ambities. Ik ben zelf een echte Pallieter en kijk er geweldig naar uit: wedstrijden met zicht op de Sint-Gummarustoren.”

De stad Lier gaat ook een jeugdcomplex bouwen op site Hoge Velden. “Dit is schitterend nieuws voor onze jeugdspelers, maar ook voor alle trainers, begeleiders én ouders”, zei Eric Van Meir, Liers voetbalicoon en ambassadeur van de club. “Onze viersterrenjeugdwerking kan uitkijken naar een accommodatie die de kwaliteit van onze opleiding weerspiegelt.”

Lyra-Lierse staat momenteel op de tweede plaats in tweede nationale B, de vierde divisie in het nationale voetbal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Historisch akkoord”

Ook voor de buren van Lierse K. is er uitstekend nieuws. De club doet voor een stuk afstand van de site Hoge Velden waar Lyra-Lierse dus zijn intrek zal nemen. In ruil biedt de stad volledige medewerking aan de langverwachte renovatie op het Lisp. Daar moet een multifunctioneel stadion met een capaciteit van 10.000 overdekte zitplaatsen komen. De stad zal ook de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld financieren.

“Dit is een uiterst belangrijk akkoord, historisch zelfs, voor alle betrokkenen”, reageert Lierse-voorzitter Luc Van Thillo op de clubwebsite. “We hebben hier met alle partijen lang aan gewerkt, en dan kan je bergen verzetten. Voor ons is het belangrijk dat het project rond het nieuwe stadion nu in een definitieve stroomversnelling komt. Ons stadion dient in de eerste plaats voor de wedstrijden van Lierse, maar in deze tijden is er ook een multifunctioneel gebruik nodig. Door dit akkoord zetten we hier nu een stap in, waardoor er op de Lisp-site leven zal zijn gedurende de hele dag door.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen