Carine Jacobs, Zuster Monique Vanden Broeck en Patrick Steylaerts. 

Carine Jacobs, Zuster Monique Vanden Broeck en Patrick Steylaerts. © rr

Geen kerstfeest? Dan steunt familie Jacobs Welzijnsschakels

Berlaar -

Voor het tweede jaar op rij moet de familie Jacobs de 81ste editie van haar kerstfeest uitstellen. Daarom besloten ze een goed doel te steunen en verzamelden op enkele dagen tijd 1.000 euro voor Welzijnsschakels.

Chris Van Rompaey

De familie Jacobs viert al sinds 1940 samen kerst. Dat gebeurde tachtig jaar onafgebroken met een alsmaar uitdijende groep van ondertussen ruim honderd mensen uit negen takken en van vier generaties van de familie. Maar corona zorgt nu al voor het tweede opeenvolgende jaar voor een onderbreking van deze traditie.

“We zijn een heel hechte familie en vonden het daarom bijzonder jammer dat we ook dit jaar weer niet konden samenkomen. Daarom kregen we het idee om een goed doel dicht bij huis te steunen om zo niet alleen ons familiegevoel in de eindejaarsperiode nog wat te versterken, maar om het ook uit te dragen naar andere mensen. En Welzijnsschakels uit Berlaar leek ons daarvoor de beste keuze”, zegt Carine Jacobs.

Welzijnsschakels bestaat al dertig jaar en opereert met de financiële en logistieke steun van de Zusters van Berlaar, maar ook van de gemeente en van privépersonen. Zusters Monique, Ludwine en Marie-Josee helpen samen met een vijftiental vrijwilligers en in nauwe samenwerking met het OCMW de kansarme inwoners van Berlaar.

“Momenteel gaat het om 52 gezinnen en alleenstaanden met in totaal 134 personen, maar dat aantal evolueert voortdurend. Wij bezorgen deze mensen om de veertien dagen een pakket met levensmiddelen, maar ook met was- en onderhoudsproducten, speelgoed en zelfs kinderkleding. De 1.000 euro van de familie Jacobs gebruiken we voor een lekker stukje kwaliteitsvlees in het kerstpakket van de gesteunde gezinnen”, verduidelijkt zuster Monique.

Elke euro goed besteed

“We kozen voor Welzijnsschakels omdat we er zeker van zijn dat elke euro die we hebben gegeven goed zal worden besteed. En wij hopen dat we op deze manier de warmte van ons Jacobs-kerstfeest toch ook een beetje bij de gesteunde gezinnen en alleenstaanden zullen kunnen binnenbrengen”, aldus Patrick Steylaerts.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio