©  Getty Images

Fiets waarmee Wout van Aert won op Mont Ventoux wordt geveild: hoogste bod op 13.250 euro

Wielerteam Jumbo-Visma veilt momenteel 24 ‘historische’ Cervélo-fietsen. “De opbrengst gaat naar de ontwikkeling van het team”, klinkt het bij Jumbo-Visma. Voorlopig brengt de fiets van Wout van Aert het meest op: 13.250 euro. Het gaat dan ook om het exemplaar waarmee Van Aert de legendarische Tourrit met dubbele beklimming van de Mont Ventoux won.

Jonas Withouck

Liefst 24 ‘historische’ fietsen van wielrenners en rensters worden momenteel geveild. Naast die van Wout van Aert staan onder meer de fiets waarmee Primoz Roglic de Vuelta won, de fiets van Marianne Vos haar overwinning in Gent-Wevelgem en de comeback-fiets van Tom Dumoulin te koop.

“De opbrengst van de veiling gaat naar de ontwikkeling van het team”, klinkt het bij Jumbo-Visma. “En niet alleen om de kopmannen beter te laten presteren, er wordt vooral geïnvesteerd in de Team Jumbo-Visma Academy en het Development Team. Dat is namelijk één van de belangrijkste peilers in het creëren van een succesvol team en in het inspireren van mensen om te gaan fietsen.”

Wielerfans kunnen nog bieden op de fietsen tot en met 27 december. Wie de fiets van Wout van Aert nog wil binnenhalen, zal diep in de buidel moeten tasten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio