©  BELGA

480 minuten zonder goal is nog geen record voor Beerschot

480 minuten. Zo lang is het intussen al geleden dat Beerschot nog eens kon scoren. Moises Caicedo deed het met de laatste actie van de stuntzege tegen Genk, nadien volgde het grote niets. Zulte Waregem, Standard (inclusief verlengingen), Antwerp, Eupen en dit weekend ook Oostende hielden hun netten schoon tegen de Mannekes.

yala

Tijdens het huidige seizoen deed nog geen enkele ploeg slechter, maar voor het record aller tijden heeft Beerschot nog wel wat tijd. De langste doelpuntenloze reeks in de hoogste Belgische voetbalklasse staat op naam van RAA Louviéroise, beter bekend als La Louvière. De Henegouwse club speelde in het seizoen 2005/06 maar liefst 752 minuten op rij zonder te scoren. De laatste plaats en degradatie was uiteindelijk hun lot. Opvallend: de topschutter in datzelfde seizoen was Tosin Dosunmu, met 18 rozen voor… Beerschot. En of ze zo’n goalgetter nu zouden kunnen gebruiken.

Noot: technisch gezien heeft Lierse het record, met 799 opeenvolgende speelminuten zonder goal. Alleen gebeurde dat verdeeld over twee verschillende seizoenen in 1993. In hetzelfde seizoen gaat het wel degelijk om La Louvière.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio