Leuven viert, de Giants druipen af na een beschamende vertoning.

Leuven viert, de Giants druipen af na een beschamende vertoning. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Dramatische namiddag in kille Lotto Arena: Telenet Giants Antwerp krijgt pak slaag van Leuven

Telenet Giants Antwerp heeft voor de tweede keer dit seizoen basketballes en een bijhorend pak slaag gekregen van Leuven. Na de nederlaag in de heenmatch (84-67) werd het alweer een dramatische namiddag in een koude, lege Lotto Arena. Met een twintiger (68-88) gingen Jean Marc Mwema en zijn maats kansloos en vooral roemloos onderuit.

Ludo Hendrickx

Na een korte studieronde (9-9) namen de bezoekers het initiatief in handen na twee time-outs van coach Casteels. Hij heeft nog ­altijd de gave als geen ander om een ploeg op scherp te krijgen. De bezoekers gaven het voordeel niet meer uit handen. Na een 22-24- tussenstand werd het 32-49 halfweg en zagen veel volgers de bui al hangen. De thuisploeg speelde immers zonder inspiratie en ­onvoldoende inzet.

Boos

Coach Beghin was dan ook ­terecht heel boos. Tijdens de ­pauze las hij zijn spelers met luide stem de levieten, maar kreeg na de pauze onvoldoende reactie.

“Het is een echte schande om zo slecht te spelen. Eén tegen één gingen we telkens de mist in. In de post en defense waren we niet aanwezig, we speelden zowel ­defensief als offensief niet als ploeg, er was geen pride om de man te stoppen en zo kan ik nog even doorgaan. Ik was in de kleedkamer heel boos. Ik heb me kwaad gemaakt om te proberen energie in de ploeg te krijgen. Ik had na de nederlaag in Leuven een reactie van mijn spelers ­verwacht, maar spijtig genoeg niet gekregen. Deze match gaan we analyseren en proberen er ­lessen uit te trekken. Dit is niet normaal. Ondanks het talent ­krijgen we vandaag geen regelmaat en samenhang in de ploeg. Wij kunnen mooi basketbal ­spelen, maar zoals vandaag ook heel slecht.”

Na de erbarmelijke eerste helft ging het van kwaad naar erger bij de Giants. Verschillende jongens waren niet bij de zaak en de ­bezoekers gingen naar een ­twintiger bonus bij 45-65. Een 2-3-zone bracht even soelaas, het werd 61-72, maar Cebasek, Allen en Heath bleven doen wat ze ­wilden en in de slotfase werd het alsnog 68-88. Een pijnlijke nederlaag voor een ondermaatse ­Antwerpse ploeg.

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 15, N De Ridder 10, Krutwig 10, Hands 10, Brown 7, Tiby 4, Van den Eynde 4, Mwema 4, T De Ridder 2, Rogiers 2, Donkor 0.

LEUVEN: Cebasek 20, Allen 18, Mc Glynn 14, Heath 12, Vanderhaegen 11, Young 10, Boxus 3, Willems 0, Kralj 0, Nunes 0.

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio