©  BELGA

Westerlo redt in extremis punt tegen hekkensluiter Virton

Westerlo flirtte gisteren, net zoals twee weken geleden tegen Moeskroen, met de nederlaag. Soulyemane Anne bracht de bezoekers tegen de gang van het spel vroeg in de tweede helft vanop de stip op voorsprong. In een alles-of-niets-offensief kopte Pietro Perdichizzi in de toegevoegde tijd aan de tweede paal de felbevochten en verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Bart D’haene

Door de onverwachte afwezigheid van Christoffer Remmer had Jonas De Roeck voor een driemansverdediging geopteerd. Kyan Vaesen versterkte de aanval. Westerlo begon furieus aan de wedstrijd. In de zesde minuut was de poging van Lyle Foster niet krachtig genoeg en onvoldoende geplaatst. De thuisploeg bleef het vijandelijke doel bestoken en we kregen heel wat flipperkastfases te zien. Steeds opnieuw zat er een lichaamsdeel van een Virton-speler tussen, was de laatste pass in de zone van de waarheid net niet precies genoeg of pakte Timothy Martin met een sterke parade uit.

In minuut twintig tikte Martin een kopbal van Erdon Daci over. Foster kopte zes minuten later over. Daci stuitte op Martin en de Waalse doelman pakte met een save uit op een schot van Foster. Na een rush van Vaesen op rechts redde alweer die dekselse Martin de meubelen op een poging van Daci. Virton creëerde nauwelijks kansen. Maar één keer was het wel bibberen. Bij een zeldzame counter haalde Kouya Mabea de bal van Hugo Colella van de lijn. Liefst 72,8% balbezit liet Westerlo na een zeer aantrekkelijke eerste helft optekenen. Tel daarbij de zes schoten op doel en het was verwonderlijk dat er na 45 minuten nog steeds een brilscore op het scorebord stond.

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor leider Westerlo. Lukas Van Eenoo tikte centrale Noah Awassi aan in de Westelse zestien meter en scheidsrechter Quentin Pirard wees kordaat naar de stip. Souleymane Anne stuurde David Jensen vanop elf meter naar de verkeerde hoek. De Kemphanen reageerde met een flauwe kopbal van Daci en een kopbal van Jan Bernat in het zijnet. Foster geraakte opnieuw voorbij Martin. De frustraties bij Westerlo stapelden zich op en ook trainer Jonas De Roeck wond zich enkele keren op. Martin duwde een schot van Van Den Keybus in hoekschop. De klok tikte ongenadig verder. Uiteindelijk scoorde Pietro Perdichizzi in een wanhoopsoffensief met een rake kopbal de gelijkmaker. Westerlo behoudt, met een wedstrijd minder gespeeld, een voorsprong van tien punten op eerste achtervolger Waasland-Beveren. Nog een minpunt: Maxim De Cuyper en Thomas Van Den Keybus kregen allebei een vijfde gele kaart van het seizoen en missen de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Deinze.

WESTERLO: Jensen, Seigers, Perdichizzi, Mabea, De Cuyper, Van Den Keybus, Van Eenoo, Bernat (66’ Jordanov), Vaesen (72’ Vetokele), Foster, Daci

VIRTON: Martin, Ghazoini, Awassi, Masangu, Hamzaoui, Aabbou (79’ Touré), Mouaddib (66’ Karamoko), Kryeziu, Guillaume, Colella (79’ Bukusu), Anne (87’ Sula)

DOELPUNT: 50’ Anne 0-1 (str.), 93’ Perdichizzi 1-1

GELE KAARTEN: 7’ Perdichizzi, 13’ Van Den Keybus, 13’ Kryeziu, 44’ De Cuyper, 49’ Mouaddib, 57’ Colella, 94’ Hamzaoui

SCHEIDSRECHTER: Pirard

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio