©  BELGA

Sombere feestdagen voor Lierse na 3 op 18 en thuisverlies tegen RWDM

Lierse K. trekt met een fikse kater de feestdagen in, nadat de Pallieters op het eigen Lisp 2021 afsloten met een nipte 0-1 thuisnederlaag tegen RWDM. Voor de Lierenaars was het intussen al de zesde match op rij zonder overwinning. Voor het eerst dit seizoen kwam Lierse zelf ook niet tot scoren.

Kurt Guldentops

In een werkelijk ondermaatse eerste helft kwam Lierse niet tot één schot tussen de palen. Te weinig tempo, te stereotiep, geen begeestering. Met vooral zijn sterkhouders die compleet afwezig gaven. Nauwelijks één keer ging de adrenaline in de tribunes in de eerste 45 minuten de hoogte in. Laes trapte een aflegger van Van Acker hoog over. Niet dat RWDM zoveel beter deed, maar het trok wel met een voorsprong de rust in. Op het uur legde uitgerekend Lierenaar Claes af tot bij Ephestion, die met een plaatsbal thuisgoalie De Smet kansloos liet.

Caoch Tom Van Imschoot reageerde op zoveel onvermogen. Stallone Limbombe bleef in de kleedkamer, Alexander Maes volgde een kwartiertje later. Op dat moment was RWDM al tot tien herleid, nadat Yagan door Nangis op een vuistslag werd getrakteerd. Een schot van Hendrickx ging nipt naast, een kopbal van Schuermans zoefde over. Schouterden zag zijn schot ultiem nog afgeblokt worden door Le Joncour. Uiteindelijk kwam de ingevallen Naessens nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij kopte op de paal. Defourny had dan wel een knappe parade in huis op een kanonskogel van Abdallah.

Alle goede wil ten spijt kwam Lierse niet meer tot scoren. En moet het met een wel erg fletse 3 op 18 de winterstop induiken. Hoe graag ze het in Lier ook anders zien, het behoud veilig stellen wordt in 2022 de eerste en enige ambitie voor de Pallieters.

LIERSE K.: De Smet, Hendrickx, Gillekens, Schuermans, Laes (73’ Naessens), Bitsindou, Van Acker, Stallone Limbombe (46’ Schouterden), Maes (61’ De Schryver), Yagan, Abdallah.

RWDM: Defourny, Sankhon, Ruyssen, Le Joncour, Mpati, Rommens (97’ Van Den Bogaert), Gécé, Claes (68’ Libert), Ephestion (68’ Keita), Nangis, Nzuzi (59’ El Ouadhi).

DOELPUNT: 29’ Ephestion 0-1

GELE KAARTEN: 1’ Van Acker, 35’ Bitsindou, 41’ Schuermans, 44’ Claes, 97’ Defourny.

RODE KAARTEN: 55’Nangis.

SCHEIDSRECHTER: Willems.

TOESCHOUWERS: 3.000.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio