©  BELGA

Vanthourenhout pakt WB-zege in Namen na duel met Pidcock en pech voor Aerts

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de wereldbekercross in Namen gewonnen. Vanthourenhout nam zo revanche voor het verloren duel op zaterdag in het Nederlandse Rucphen. Toon Aerts (Telenet Fidea) werd derde, nadat hij als leider viel en lek reed op de Citadel. Vanthourenhout’s ploegmakker Eli Iserbyt blijft wereldbekerleider.

Laurens Van Heuverswijn

Tom Pidcock startte als de grote favoriet op de Citadel van Namen. De kopstart was echter voor Quinten Hermans en Toon Aerts, die al snel het gezelschap kregen van Eli Iserbyt. De Britse favoriet moest nog even in de wedstrijd komen. In de tweede ronde voelde een sterke Aerts zijn moment gekomen: hij zette door en gaf Hermans en Pidcock het nakijken. Ook Michael Vanthourenhout kwam aansluiten bij de achtervolgers, terwijl Hermans de voeling met de leider verloor na een schoenwissel. Aerts trok solo door, maar in de vierde ronde vond een herboren Pidcock plots zijn ritme.

De Brit reed een gat van zo’n 25 seconden dicht op Aerts, die tot overmaat van ramp ook nog eens viel en vervolgens lek reed. Aerts moest de kasseihelling over met de lekke band en moest lijdzaam toezien hoe Pidcock van hem weg stoof. Vanthourenhout liet zich echter niet onbetuigd en vocht zich terug tot in het wiel van Pidcock.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanthourenhout beschikte over wonderbenen en duwde de winnaar van de Brabantse Pijl in het verweer. Het talrijk opgekomen publiek, de grootste opkomst ooit in Namen, stuwde onze landgenoot vooruit. In de voorlaatste ronde maakte Pidcock dé fout van de wedstrijd: hij kuste de Naamse grond in hetzelfde bochtje waar ook Aerts tegen de grond ging.

De eenzame leider bleef in de laatste ronde ook niet foutloos, maar reed toch soeverein naar zijn tweede zege van het seizoen (Vanthourenhout won eerder de Berencross, red.). Pidcock en Aerts mochten mee op het podium, Iserbyt werd op bijna twee minuten vijfde en blijft leider.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top vijf:

1. Michael Vanthourenhout

2. Tom Pidcock (GBr)

3. Toon Aerts

4. Quinten Hermans

5. Eli Iserbyt

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio