Kinderboerderij ’t Struisvogelnest krijgt 1.500 euro. © Joren De Weerdt

Bataljon Artillerie schenkt geld aan Lierse goede doelen

Lier, Brasschaat

Het Bataljon Artillerie uit Brasschaat schenkt 1.500 euro aan twee goede doelen uit Lier.

Het Bataljon Artillerie wilde in september vorig jaar een battlefield organiseren. Alle deelnemers hadden hun inschrijvingsgeld betaald, maar door corona kon deze activiteit niet doorgaan. De deelnemers mochten hun inschrijvingsgeld terugvragen, maar niemand deed dit. Aangezien het bataljon geen gelden mag aanvaarden, zochten ze goede doelen om deze inkomsten aan te schenken.

Aangezien Lier de peterstad van het Bataljon Artillerie is, vroeg het aan het Lierse stadsbestuur om twee goede doelen te selecteren. Het schepencollege koos uiteindelijk voor het Fonds Emma Deprince en kinderboerderij ’t Struisvogelnest. Ze krijgen elk 1.500 euro.

Het fonds Emma Deprince ondersteunt Lierse kinderen en jongeren die door een moeilijke financiële thuissituatie ontwikkelingskansen in het onderwijs dreigen te missen. Ze financieren de schoolkosten. De kinderboerderij werd gekozen omdat Modest XII, de mascotte van het Bataljon, daar verblijft. Deze bok is geschonken door stad Lier aan het Bataljon.  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier