Op de Schoenmarkt staan enkele kraampjes. 

Op de Schoenmarkt staan enkele kraampjes. ©  Sven Van Haezendonck

Bar Klak zorgt in hartje Mechelen voor sfeer met kleinschalige kerstmarkt

Mechelen -

“December zonder kerstmarkt is als een bar zonder koffie, dat bestaat niet”, zegt Brian De Herdt, een van de zaakvoerders van Bar Klak in Mechelen. En dus organiseren de heren dit weekend een kleinschalige kerstmarkt met enkele kraampjes.

Sven Van Haezendonck

Een traditionele kerstmarkt is er dit jaar niet in de Mechelse binnenstad. Liefhebbers van de sfeer van zo’n kerstmarkt zijn dit weekend welkom aan Bar Klak. Op de Schoenmarkt loopt er vandaag nog tot 23u een kleine versie, zondag is ze open van 12 tot 20u. “In deze grijze periode hebben we meer dan ooit nood aan samenhorigheid en gezelligheid. Daar gaan we dus resoluut voor”, vertelt medezaakvoerder Mark Masz.

LEES OOK: Sint-Romboutstoren staat de hele week in vuur en vlam voor De Warmste Week

“We doen er alles aan om die gezelligheid naar Mechelen te brengen”, zegt Brian. Op de kerstmarkt staat een vijftal kraampjes. Bezoekers kunnen verschillende smaken uitproberen aan de jeneverbar, een glühwein bestellen of smullen van een pannenkoek. Familieleden en vrienden kunnen zich ook vermaken met nostalgische spelletjes zoals ‘nageltje klop’.

Omdat de kerstmarkt buiten plaatsvindt, is een Corona Safe Ticket (CST) niet nodig. Op het terras zijn wel de regels van de horeca van toepassing. “We vragen bezoekers om hun gezond verstand te gebruiken en de maatregelen goed op te volgen. Je mag met maximaal zes aan tafel zitten. Wie zich verplaatst, moet een mondmasker dragen.”

LEES OOK: Imposante wereldbol blikvanger in Mechelse Sint-Romboutskathedraal

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio