(Themabeeld) 

(Themabeeld) ©  Shutterstock

Op zoek naar een goedkoper schoonheidsproduct? Dankzij deze website geef je minder geld uit

Een crème voor wallen, eentje tegen rimpels of voor de hydratatie: wie zijn huid verzorgt, weet dat het aankopen van al die crèmes en serums een aanslag op je bankrekening kan zijn. Maar voor wie er graag wat minder geld aan uitgeeft, is er een slimme website.

Lien LammensBron: Skinskoolbeauty

Het principe is simpel: surf naar de website Skinskoolbeauty en typ simpelweg de naam in van je favoriete (dure) schoonheidsproduct. Met een klik geeft de tool je een overzicht van producten die gelijkaardig zijn aan jouw product op basis van de ingrediëntenlijst.

Wij namen de proef op de som en kozen voor Crème de La Mer van het gelijknamige merk La Mer. Prijskaartje? Zo’n 315 euro voor 60 milliliter. Volgens de website komen de ingrediënten van onder meer de moisturizer van Liz Earle, de Skin Repair Moisturiser Dry/Sensitive, voor 60 procent overeen met die van La Mer. Opvallend verschil daarentegen is de prijs. Voor 50 milliliter ervan betaal je ‘slechts’ 95 euro.

Maar het kan nog beter. Het CE Ferulic serum van Skinceuticals, waar je doorgaans 150 euro voor neertelt, levert heel wat zoekresultaten op met een match van meer dan 90 procent. Om van de prijs, vaak minder dan de helft van het originele product, nog maar te zwijgen.

MEER OVER Lifestyle