Claire Moureau van kledingwinkel Adem bij de Spesjalekes.  © Patrick De Roo 

Kledingzaak Adem verkoopt ‘Spesjalekes’ voor het goede doel

Antwerpen -

Claire Moureau, zaakvoerder van kledingzaak Adem in de Brederodestraat toont haar goed hart tijdens de eindejaarsperiode. Ze verkoopt Spesjalekes, zelfontworpen en -gemaakte sjaals ten voordele van Tejo, een organisatie die therapeutische hulp biedt aan jongeren die de weg even kwijt zijn.

Jan Stassijns

Voor het tweede jaar op rij zijn er opnieuw Spesjalekes te koop bij kledingwinkel Adem in de Brederodestraat. Vorig jaar zamelde initiatiefnemer Claire Moureau geld in voor Mannaz, een school voor hoogsensitieve kinderen in Ertvelde. Dit jaar richt ze zicht op Therapeuten voor jongeren, kortweg Tejo vzw.

De sjaals komen in negentien kleuren en kosten 25 euro. “De coronacrisis heeft een grote impact op onze jongeren”, zegt Moureau. “Ik heb zelf twee tieners, ik merk dat thuis dus ook. Onze jongeren kunnen wel wat extra steun gebruiken en zo zijn we ook bij Tejo beland. Ze bieden gratis, anoniem en onmiddellijke hulp aan jongeren.”

De Spesjalekes hebben ook een typische Adem-toets gekregen. ”We zijn een kledingzaak voor iedereen, maar ook en vooral voor mensen die hoogsensitief zijn”, zegt Moureau. “Dat zijn zowel mensen die niet alle stoffen kunnen verdragen, als zij die snel overprikkeld geraken. Daarom is onze winkel ook niet heel de week doorlopend open, maar kunnen mensen op afspraak naar de winkel komen. Zo hebben ze de winkel voor zich alleen, zonder de drukte. En onze sjaals zijn van een superzachte stof gemaakt, zonder etiketten of labels.”

De Spesjalekes zijn te koop in Adem, Brederodestraat 56 en op de website.

De Spesjalekes zijn er in allerlei kleuren © Patrick De Roo 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio