Indoor zijn er zeven padelterreinen beschikbaar. 

Indoor zijn er zeven padelterreinen beschikbaar. © Ter Eiken Sport

Edegemse padelclub Ter Eiken breidt uit met 14 padelterreinen in Boechout

Boechout, Edegem -

Een partij padel spelen, kan sinds kort ook in Boechout. Padel- en squashcentrum Ter Eiken uit Edegem heeft de terreinen van de voormalige tennisclub Jan Van Langendonck overgenomen en omgevormd tot een nieuwe oase voor padel.

Filip Spoelders

Met twaalf padelterreinen aan Kattenbroek in Edegem mag Ter Eiken Sport zich al de grootste club van België noemen. Daar zijn nu nog eens veertien terreinen bijgekomen aan de Olieslagerijstraat van Boechout.

Indoor padel

“We hebben de terreinen en de cafetaria van de oude tennisclub overgenomen. Buiten hebben we de zes tennisterreinen omgevormd in zeven padelterreinen. In de hal hebben we eveneens zeven indoorterreinen aangelegd. Ook de cafetaria hebben we vernieuwd van waar je zowel de binnen- als de buitenterreinen kan zien liggen”, vertelt Roel De Cock, zaakvoerder van Ter Eiken.

De bar heeft uitzicht op de binnen- en buitenterreinen.

De bar heeft uitzicht op de binnen- en buitenterreinen. © Ter Eiken Sport

De velden en sporthal van tennisclub Jan Van Langendonck werden in de jaren negentig gebouwd. Nu gaat de site mee op in de snelst groeiende sport van het moment. “Indien er zich een opportuniteit voordeed, wilden we wel uitbreiden. Met de indoorterreinen hebben we een interessant alternatief tijdens de winter. In Boechout waren trouwens nog geen padelterreinen.”

40 bomen

Ter Eiken Sport wil de volgende maanden werk maken van de aanleg van een parking, de overkapping van drie buitenterreinen en de aanplanting van groen. Het is de bedoeling om veertig nieuwe bomen te planten. De vergunningsaanvraag is hiervoor lopende.

De buitenaanleg met parking volgt.

De buitenaanleg met parking volgt. © Filip Spoelders

“Voor het omvormen van tennis- naar padelterreinen waren we vrijgesteld van vergunningen. Ook de werken binnen waren niet vergunningsplichtig. Wat nu volgt, is dus de afwerking.”

Padel spelen bij Ter Eiken Boechout is reeds mogelijk door te reserveren via de website.

Enkel het bord aan de straatzijde herinnert nog aan het oude tenniscentrum.

Enkel het bord aan de straatzijde herinnert nog aan het oude tenniscentrum. © Filip Spoelders

Ter Eiken heeft nu 26 terreinen verspreid over Edegem en Boechout.

Ter Eiken heeft nu 26 terreinen verspreid over Edegem en Boechout. © Filip Spoelders

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio