Toon De Bock en Bertrand Lekeux. 

Toon De Bock en Bertrand Lekeux. © Joris Herregods

Vrienden openen delicatessenzaak en wijnbar Barrio vlakbij Te Boelaarpark

Borgerhout -

Ondernemer Bertrand Lekeux en chef Toon De Bock zijn niet enkel goede vrienden, ze worden nu ook zakenpartners. Samen openen ze zaterdag delicatessenzaak en wijnbar Barrio, gelegen op een boogscheut van het Te Boelaarpark. Klanten kunnen er zowel winkelen, verse maaltijden uithalen, een hapje blijven eten of aperitieven. In de rekken: producten uit binnen- en buitenland, van Borgerhout tot het Baskenland.

Elien Van Wynsberghe

Toon De Bock en Bertrand Lekeux leerden elkaar zo’n vijftien jaar geleden kennen. “We werkten toen samen voor een catering- en eventbedrijf”, zegt Lekeux. “We zijn goede vrienden geworden, gaan al eens samen op reis, samen skiën. Maar als vrienden samen een zaak starten, daar moet je toch altijd goed over nadenken.” Al was dat een idee waar ze al een hele tijd mee speelden. “We zijn heel complementair. Toon kan uniek goed koken, ik ben dan weer sterk in het productionele.”

Tijdens de zomermaanden sloegen de twee de handen al eens in elkaar om op festivals het eten te verzorgen voor artiesten en crew. “Deze zomer was behoorlijk druk. Dan word je nog eens geconfronteerd met elkaars goede en minder goede kanten”, lacht Lekeux. “Tegen het einde van de zomer zijn we dan samen in een mobilhome gestapt en op inspiratiereis vertrokken naar Frankrijk en het Baskenland. Zelf had ik al langer het idee om een delicatessenzaak te openen.” Nu was het juiste moment daar om met De Bock de sprong te wagen.

Het duo vond daarvoor een pand in de Sterrenborgstraat, vlak bij het Te Boelaarpark. In diezelfde buurt is Lekeux ook zaakvoerder van café Bar Brul. “Via Bar Brul heb ik wel wat voeling gekregen met wat er leeft en niet leeft in deze buurt. We merken dat hier meer en meer jonge gezinnen komen wonen, tweeverdieners. Net zoals we zagen dat Bar Brul een opportuniteit was, is dat met Barrio niet anders.”

 

 © Joris Herregods

Internationaal en hyperlokaal

Barrio wordt enerzijds een delicatessenwinkel, anderzijds kunnen klanten er ook een hapje blijven eten of aperitieven met een goed glas wijn. “Het concept is vierdelig”, legt Lekeux uit. “Enerzijds vind je hier alles wat je in een delicatessenwinkel verwacht: droge voeding, confituren, olijfolie,.. Daarnaast hebben we een koeltoog met verse gerechten. Dat gaat van Vlaamse kost tot oosterse maaltijden. Je kan die gerechten ter plaatse opeten of uithalen voor thuis. Tot slot is Barrio ook een wijnbar waar je zowel natuurwijnen als de klassiekers uit Frankrijk en Spanje kan drinken. Daar kunnen klanten dan tapa’s bij bestellen. Denk bijvoorbeeld aan sardienen uit het Baskenland, vers brood van bakker Aldo, olijven,…

De producten voor Barrio koopt het duo zowel internationaal als hyperlokaal aan: Bron Kombucha, de Borgerhoutse Rekubpralines van vergeten groenten of honing van de bijen van het Te Boelaarpark. “Kwaliteit is de rode draad. En dat zal kosten wat het kost om in deze tijden horeca open te houden. Maar we zullen altijd op zoek gaan naar de beste prijs-kwaliteitverhouding”, maakt Lekeux zich sterk.

Hun gerechten bereiden ze in een keuken in Wilrijk. “Vanaf begin 2022 zullen we daar trouwens ook voor Bar Brul een dagschotel klaarmaken, zodat mensen ook daar iets kunnen eten. Dat was altijd al het plan, maar corona heeft dat wat op de lange baan geschoven.”

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

Barrio: open tussen 10-21u, dinsdag gesloten. Sterrenborgstraat 2, Borgerhout.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio