© ATV

Antwerp Giants kraken in het laatste kwart bij het Duitse Crailsheim

Tweede opeenvolgende verplaatsing in de Last 16 van de FIBA Europe Cup en tweede nederlaag op een rij voor Antwerp Giants. De Sinjoren verloren na een intense partij en een heuse nagelbijter in Crailsheim.

Patrick Ceulemans in Crailsheim

De twee nipte nederlagen in Oekraïne en Duitsland geven de Giants wel hoop om in de thuiswedstrijden op zoek te gaan naar enerzijds winst en anderzijds om positief te komen versus Kiev en Crailsheim. De eerstvolgende Europese opdracht is half januari echter opnieuw on the road en in het Italiaanse Reggio Emilia. Zij wonnen na verlenging met 79-80 in Kiev. Meteen het bewijs dat in de poule van de Sinjoren echt wel alles dicht bij elkaar ligt. “Balverliezen en details nekken ons in de tweede helft,” zei coach Christophe Beghin.

Geen Elias Laisis bij Craislheim. De Belg van de Duitse ploeg en schoonbroer van Giant Roby Rogiers liep op training een teenblessure op. Het letselt infecteerde, een bezoek aan het hospitaal was aan de orde en Lasisi kon zelfs de wedstrijd tegen zijn landgenoten niet bijwonen. In een evenwichtig eerste kwart kon Telenet Giants Antwerp via Elvar Fridriksson en Markel Brown in het spoor blijven van Crailsheim. De Duitse ploeg had na een intens eerste kwart wel een 21-19 bonusje op zak. In het tweede kwart kwamen de Giants via de gebroeders Thijs en Niels De Ridder bij 23-25 en 28-29 op voorsprong. In een snelle wedstrijd met vele driepuntpogingen en soms zwakke defense trokken de Antwerpenaars na 37-36 en via Cameron Krutwig en Markel Brown dan ook de rust in met een 44-45 bonusje.

In het derde kwart namen een schitterende Markel Brown en Elvar Fridriksson Telenet Giants Antwerp op sleeptouw. Van een 48-47 tussenstand ging het dan ook naar 55-59 en via ook Cameron Krutwig en een verre bom van Matt Tiby na een 9-19 tussenspurt naar een 55-64 Antwerpse bonus. Cameron Brown bleef scoren, Elvar Fridriksson strooide met assists en dropte bommen en bij 56-69 en 58-71 had het de wedstrijd stevig in handen. Enkele Antwerpse balverliezen zorgden in de slotfase van het derde schuifje voor een Duitse remonte. TJ Shorts was de bezieler van een 10-0 tussenspurt van Crailsheim dat bij 68-71 dan ook de aansluiting vond. Met een driepunter van Elvar Fridriksson ging het toch naar een 71-74 bonusje voor de Giants.

In het slotkwart kregen de Giants onmiddellijk en via ook Jared Savage een 9-0 Duitse tussenspurt om de oren: 80-74. De Sinjoren waren van slag, maar kropen via Markel Brown toch enigszins opnieuw in het spoor van Craislheim: 84-80. Elvar Fridriksson verdween met krampen in money-time uit de partij, Jean-Marc Mwema zat niet in de match en Crailsheim nam in een heuse nagelbijter afstand: 89-82. Matt Tiby milderde naar 89-85 maar de overwinning bleef jammer genoeg voor de Sinjoren wel in Duitsland.

CRAILSHEIM: Shorts 21, Lewis 14, Savage 16, Harris 18, Bleck , Kindzeka 0, D. Kovacevic 3, Radosavljevic 8, Aririguzoh 4,

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 22, Tiby 9, T. De Ridder 4, N. De Ridder 4, Rogiers 0, Hands 4, Brown 25, Krutwig 14, Mwema 0, Donkor 2

Kwarts: 21-19, 23-26, 27-29, 20-12

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio