Het voormalige Urban Center van Let’s Go Urban, nu Jeugdcentrum Kiel. 

Het voormalige Urban Center van Let’s Go Urban, nu Jeugdcentrum Kiel. ©  Jan Van der Perre

Stad staakt zoektocht naar nieuwe uitbater voor voormalig Urban Center

Antwerpen -

De stad zet de zoektocht stop naar een uitbater voor het voormalige Urban Center van Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. De organisaties die zich kandidaat stelden om het jeugdcentrum op het Kiel uit te baten, voldoen volgens het stadsbestuur niet aan de opgelegde voorwaarden.

Jan Stassijns

De stad startte in september de zoektocht naar een nieuwe invulling van het voormalig Urban Center op het Kiel. Die beslissing kwam er na het verdwijnen van Let’s Go Urban (LGU), de vzw van Sihame El Kaouakibi. die in opspraak kwam na mogelijke financiële malversaties. De samenwerking met haar jongerenorganisatie werd stopgezet. En dus ging de stad op zoek naar een nieuwe hoofdgebruiker om vanaf januari een laagdrempelig vrijetijdsaanbod aan te bieden, naast de bestaande werking van vzw Kras.

LEES OOK. Na zaak-Sihame El Kaouakibi: stad Antwerpen zoekt opvolger voor Let’s Go Urban

Acht organisaties stelden zich kandidaat: MUS-E, NRV, Villa Caloes, Violencia, Wilde Raven, Battle Droids Factory, Habbekrats en Scum Studios. Geen van de acht ingediende voorstellen kon de jury en bij uitbreiding het stadsbestuur overtuigen. Drie organisaties, Battle Droids Factory, Habbekrats en Scum Studios, haalden de minimumscore van 100 op 160 en werden wel uitgenodigd voor een gesprek, maar schopten het toch niet tot de tweede ronde.

De jury oordeelde dat daarom geen van de acht kandidaten geschikt was. Het stadsbestuur volgde die beoordeling en dus is de procedure stopgezet.

Wat nu?

Hoe het nu verder moet, is niet duidelijk. Ook Antwerps schepen van Jeugd, Jinnih Beels (Vooruit), kon in haar raadscommissie geen antwoord geven op de vragen van Groen-gemeenteraadslid Yasmia Setta.

“Het klopt dat we beslist hebben om de oproep stop te zetten”, zegt Beels. “Ik ben ook erg teleurgesteld, want ik hoopte dat we in januari met een nieuwe hoofdgebruiker aan de slag konden gaan. Jammer genoeg heeft de oproep niet tot een resultaat geleid. Wij hebben daar als stadsbestuur weinig zeggenschap in. Het was een onafhankelijke jury die beslist heeft dat de acht kandidaturen niet voldeden aan de criteria. We gaan nu bekijken wat er op lange termijn mogelijk is. Het is nog altijd onze bedoeling om een nieuwe hoofdgebruiker te vinden binnen de urbancultuur die er samen met jeugdwerk Kras een verhaal kan uitbouwen. Op korte termijn kijken we of we met partners die in de zomer al een urbanaanbod hebben opgezet, een tijdelijke oplossing kunnen uitwerken.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio