De Mechelen-fans maakten hun ongenoegen kenbaar met een spandoek: “De twaalfde man heeft ook een job”. 

De Mechelen-fans maakten hun ongenoegen kenbaar met een spandoek: “De twaalfde man heeft ook een job”. ©  Diederik Geypen

Mechelen-fans protesteren tegen vroege aanvangsuur: “Twaalfde man heeft ook een job”

Supporters van KV Mechelen hebben de eerste twaalf minuten van de wedstrijd tegen AA Gent geprotesteerd tegen het vroege aanvangsuur (18u45). Voor heel wat fans is het niet evident om, gezien de avondspits, tijdig in het stadion te raken. Eerder kondigden supporters van Anderlecht aan om de bekermatch tegen Kortrijk te boycotten.

Diederik Geypen, Michael Van Damme

De belangen van televisie lopen niet altijd gelijk met die van de fans in het stadion. Met vier wedstrijden op woensdag werd beslist om twee matchen om 18u45 te laten aanvatten (KV Mechelen-AA Gent en Zulte Waregem-Union) en twee wedstrijden om 21 uur (OHL-Club Brugge en Standard-Beerschot). Lekker handig voor een avondje voetbal kijken voor de buis.

Voor supporters die live willen gaan supporteren, is het niet evident om de aftrap om 18u45 te halen. Mechelen-fans staken daarom een spandoek in de lucht waarop te lezen stond: “De twaalfde man heeft ook een job.” De eerste twaalf minuten van de wedstrijd tegen AA Gent bleven ze stil.

Anderlecht-fans zijn hetzelfde van plan tijdens de eerste helft van de bekermatch tegen KV Kortrijk komende donderdag. Die zou op vraag van tv eerst om 18 uur plaatsvinden. Het aanvangsuur werd verlaat naar 18u45, maar voor de Anderlecht-fans is het probleem daarmee niet van de baan. Zij roepen op om de eerste helft stil te blijven.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio