©  BELGA

Pavlovic drie speeldagen geschorst na opstootje tegen Antwerp, Standard in beroep

Damjan Pavlovic kan woensdagavond in de thuismatch van Standard tegen Beerschot nog gewoon aantreden voor de Rouches, maar moet nadien drie matchen brommen. Het Disciplinair Comité heeft dinsdagavond beslist om hem vanaf donderdag vier speeldagen te schorsen (waarvan drie effectief) na zijn rode kaart bij Antwerp.

BelgaBron: BELGA

In de tumultueuze wedstrijd op de Bosuil (2-3) werd bankzitter Pavlovic helemaal in het slot van de wedstrijd rechtstreeks uitgesloten door scheidsrechter Visser. Nadat Antwerp-verdediger Jelle Bataille in de Luikse dug-out was opgedoken en Sissoko een duwtje had gegeven, ging Pavlovic over de rooie. Eerste probeerde de 20-jarige middenvelder met studs vooruit te trappen op de hiel van Bataille. Hij miste zijn doelwit op een haar na. In het daaropvolgende opstootje verkocht Pavlovic een slag aan Birger Verstraete, die zelf eigenlijk ook niet vrijuit ging.

LEES OOK. Waarom de reviewcommissie Birger Verstraete niet meer kan straffen voor kopstoot

“Hij probeert twee keer zijn tegenstander vrijwillig te raken. Zelfs al wordt hij geprovoceerd, kunnen zo’n feiten niet aanvaard worden op een voetbalveld”, analyseerde de bondsprocureur, die vier speeldagen schorsing vorderde. Standard ging daar niet mee akkoord. Pavlovic legde dinsdag ter zitting uit dat hij in eerste instantie Bataille wilde laten struikelen. Nadien verklaarde de middenvelder dat Verstraete net de confrontatie met hem opzocht. Pavlovic raakte de Antwerp-speler naar eigen zeggen in een poging om hem weg te duwen.

“Het Disciplinair Comité zou het begrijpen mocht Pavlovic een duw geven aan Verstraete, maar hij voert zijn actie dermate agressief en gewelddadig uit”, klinkt het in de beoordeling. “Het ging niet om een simpele duw, maar om een stevige elleboogstoot gevolgd door een slag met de arm. Dat getuigt van enorm antisportief gedrag van een speler die zelfs niets op het veld te zoeken had. Pavlovic, die een voorbeeldfunctie heeft voor heel wat jonge voetballers, lapt alle regels van fair play aan zijn laars. Dat Bataille zich eerst misdroeg, verantwoordt zijn laakbare gedrag niet.”

De schorsing gaat in vanaf donderdag, waardoor Standard-coach Elsner nog op Pavlovic kan rekenen woensdagavond in de thuismatch tegen Beerschot. De schorsing geldt voor de wedstrijden tegen OHL, AA Gent (beker) en Zulte Waregem.

Standard Luik heeft woensdag bevestigd in beroep te gaan tegen d schorsing. “Standard en de speler hebben na onderling overleg beslist om deze sanctie aan te vechten”, klinkt het. “We zullen vrijdag voor de Disciplinaire Raad verschijnen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio