©  AFP

Ex-NBA-speler en Antwerp Giant Markel Brown over driepuntfenomeen Stephen Curry: “Hij is de beste ooit”

Stephen Curry brak afgelopen nacht het driepuntrecord in de NBA. Ex-NBA speler Markel Brown (29) is momenteel bij Telenet Giants Antwerp actief en sprak in Duitsland, de Giants spelen vanavond Europees in Crailsheim, over de beste schutter aller tijden in de NBA.

Patrick Ceulemans

In 2014 werd Markel Brown gedraft (door Minnesota Timberwolves) en speelde hij twee seizoenen (2014-15 en 2015-16) en 109 wedstrijden bij de Brooklyn Nets. In een gemiddelde speeltijd van 16 minuten lukte Brown 5,2 punten, 2,1 rebounds en 1,2 assists. In 2017 speelde Brown ook nog vier wedstrijden voor Houston Rockets. Nadien trok hij naar Europa waar hij uitkwam voor het Turkse Darussafaka (Euroleague), BC Khimki (Rusland) en Hapoel Eilat (Israël).

“Spelen met en tegen de supersterren van de NBA blijft een onvergetelijke ervaring. Ik speelde tegen onder meer Kobe Bryant, LeBron James en Stephen Curry. Ik had Kevin Garnett als ploegmaat,” gaf Markel Brown mee.

Afgelopen zomer tekende hij voor Telenet Giants Antwerp. Een hamstringblessure zette hem twee maanden aan de kant, maar vorige week maakte hij in Kiev zijn comeback en joeg meteen vijf driepunters door het netje. “Stephen Curry is de beste schutter aller tijden en hij gaat dat driepuntrecord de volgende jaren zo scherp zetten dat het moeilijk zal zijn om het nog te breken.”

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio