©  BELGA

Standard-Beerschot niet gespeeld na politiestaking: uitstel of forfaitzege voor Beerschot?

Standard en Beerschot hebben woensdagavond hun geplande competitiewedstrijd niet kunnen spelen. Door een staking bij de Luikse politie kon de veiligheid niet gegarandeerd worden. Standard gaat ervan uit dat de wedstrijd op een latere datum zal gespeeld worden, maar een forfaitzege voor Beerschot lijkt ook zeer plausibel.

Koen Frans, Bob Faesen

De reden van de staking ligt bij de moeizame loononderhandelingen tussen de politievakbonden en Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Woensdagnamiddag vond er een nieuw overleg plaats, maar ook daar vond men geen oplossing. Op het moment dat de spelersbus van Beerschot al onderweg was naar Sclessin, besliste de Luikse burgemeester Willy Demeyer (PS) dat de wedstrijd tussen Standard en Beerschot van woensdagavond niet kon plaatsvinden. De politie gaf immers aan dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Standard zocht naar oplossingen om het duel toch te laten plaatsvinden. Zo stelden de Rouches voor om private beveiliging in te schakelen en om de wedstrijd achter gesloten deuren te spelen, maar ze kregen daarvoor geen toestemming van de bevoegde instanties.

Semantische discussie

Wat later op de avond sijpelde door dat ook Luiks provinciegouverneur Hervé Jamar (MR) een verbod had uitgevaardigd. Dat kan nog een belangrijke nuance worden, want volgens artikel B7.37 van het reglement van de KBVB leidt “een verbod van een lokale overheid” automatisch tot een forfaitnederlaag voor de thuisploeg. Dat een burgemeester een lokale overheid is, daar bestaat geen twijfel over. Maar valt ook een gouverneur onder de noemer lokale overheid? Een semantische discussie. Uitstellen of forfait, de KBVB kon er woensdagavond alleszins nog geen duidelijkheid over verschaffen. Beerschot wacht intussen de officiële communicatie van de voetbalbond af. Het eerstvolgende vrije blokje op de kalender om matchen in te halen is 18-19-20 januari.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio