©  BELGA

Advocaat Ivan Leko dient klacht in na publieke biecht van Veljkovic: “Zijn reputatie is besmeurd”

Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Ivan Leko, heeft tijdens een interview op Radio 1 een ingebrekestelling aangekondigd tegen Dejan Veljkovic. Hij pikt het niet dat de spijtoptant zijn cliënt aan de galg praat.

Vincent Van Genechten

Veljkovic sprak dinsdag voor het eerst in de openbaarheid over zijn rol in Operatie Propere Handen, het schandaal in het Belgische voetbal. Tot ongenoegen dus van Leko, die vreest voor grote imagoschade voor zijn carrière. In een interview met deze krant vertelde de spijtoptant onder meer dat Ivan Leko als trainer bij zowel Oud-Heverlee Leuven als STVV in het zwart werd betaald.

“Mijn cliënt is verbolgen met deze uitspraken”, aldus Van Steenbrugge”. “Je zou als trainer nu maar eens een nieuw contract moeten onderhandelen. Zijn reputatie is besmeurd. De uitspraken van Dejan Veljkovic worden voor waar aangenomen en gretig gedeeld. Ik ga het proces hier niet voeren, maar er zijn genoeg bewijzen die ik ga voorleggen die de geloofwaardigheid van Veljkovic aan de kaak zullen stellen.”

80.500 euro op transfer Mats Rits

Veljkovic haalde ook de zwarte commissie aan die Leko wou verdienen op transfers die Club Brugge deed. Eerder raakte al bekend dat de spijtoptant verklaard had dat Leko bij de overgangen van Mats Rits (80.500 euro) en Karlo Letica (200.000 euro) grote sommen geld zou krijgen. Ook bij de transfer van Ivan Tomecak zou Leko 30.000 euro verdienen. Door de uitbraak van Propere Handen werd 90% procent van deze bedragen nooit uitbetaald. “Ik deed alles voor Leko”, aldus Veljkovic. “Dat hij mij via zijn advocaat zo openlijk heeft beschuldigd en zelf het licht van de zon ontkent, zal ik nooit begrijpen.”

LEES OOK.Hoe Ivan Leko als trainer van Club Brugge (naast) zwarte commissies op transfers greep

Een aantijging waar Van Steenbrugge zich eerder al graag tegen verdedigde. “Mijn cliënt heeft nooit een euro, zelfs geen halve euro in het zwart van Dejan Veljkovic ontvangen”, klonk het eind november al. De advocaat zet het hele exposé van Veljkovic trouwens niet weg als pure leugens. “Of hij dan geen enkele waarheid verteld heeft? Dat zeg ik niet. Maar ik spreek voor mijn cliënt. En weet: een leugen wordt het best geslikt vermomd tussen de waarheid”, klinkt het.

Dejan Veljkovic was ooit goed bevriend met Ivan Leko. 

Dejan Veljkovic was ooit goed bevriend met Ivan Leko. 

Ivan Leko is ex-trainer van o.m. OHL, STVV, Club Brugge en Antwerp. Sinds 1 januari 2021 staat hij aan het hoofd van het Chinese Shanghai Port, met wie hij play-offs afwerkt en momenteel derde staat in de Chinese Super League.

MEER OVER Operatie Propere Handen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL