Schepen Claude Marinower. 

Schepen Claude Marinower. © Jan Van der Perre

Dankwoorden voor afscheidnemend schepen Marinower: “U was steeds respectvol tegenover de raadsleden”

Antwerpen -

Claude Marinower (Open Vld) had als schepen dinsdagavond zijn laatste raadscommissie. De raadsleden in deze commissie bedankten hem daar voor zijn inzet voor de stad Antwerpen en het respect dat hij had voor de raadsleden. “U speelde nooit de man of de vrouw, maar altijd de bal”, zegt Groen-fractieleider Imade Annouri.

Sacha Van Wiele

Zowel vanuit de meerderheid als de oppositie werd Marinower bedankt. Hij stopt eind deze maand als schepen. Erica Caluwaerts (Open Vld) volgt hem normaal op.

“Bij het lezen van oude artikels over het Burgemeester Edgard Ryckaertsplein in Berchem zag ik u naam veel passeren”, zegt Annouri. “Vol overgave kwam u aan het woord. Ik besef nu dat u al lang meedraait. Ik wil u vooral bedanken voor het respect tegenover de raadsleden. Daarbij nam u steeds de tijd om te reageren op onze vragen. U speelde nooit de man of de vrouw, maar altijd de bal. Dat respecteer ik in u.”

Vooruit-gemeenteraadslid Güler Turan ging op deze teneur verder. “U bent steeds respectvol, hoffelijk, correct en professioneel”, zegt Turan. “Zo’n stielman in de politiek hebben we nodig, zeker in een steeds harder wordend politieke debat.”

Vooruit-fractieleider en voorzitter van de raadscommissie Hicham El Mzairh bedankte de schepen voor de goede samenwerking, hoewel er soms minderen momenten waren. Hij bedankte de schepen ook voor zijn inzet in de strijd tegen racisme. “We bewezen dat samenwerken over de grenzen van de gemeenschappen kan”, zegt El Mzairh.

CD&V-gemeenteraadslid Sam Voeten sloot zich aan bij zijn collega’s.

Marinower was duidelijk geraakt door de woorden vanuit de commissie.

“Respect en hoffelijkheid zijn belangrijk voor mij, ook als de debatten soms hevig zijn”, zegt Marinower. “Ik ervaar dat als je respect uitdraagt, je die ook terug krijgt. Het klopt dat de manier van omgaan onder bepaalde Antwerpenaars is verhard. Er werd gepoogd om mensen tegen elkaar op te zetten. Ik denk dat we dat hebben kunnen vermijden. Ik trachtte daar toch steeds mijn medewerking aan te geven. Ook na mijn schepenambt zal ik mee op de eerste rij staan om het gevecht aan te gaan tegen zij die mensen tegen elkaar willen opzetten. Dat engagement blijft.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio