Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  EPA-EFE

Turnhoutse politie controleert pizzakoeriers op drugs, restaurant juicht actie toe: “Terecht, als je ziet hoe sommigen rijden”

Turnhout -

Politie Regio Turnhout heeft het afgelopen weekend een opvallende actie gehouden: controles bij pizzakoeriers die onderweg waren naar klanten. De politie was in eerste instantie op zoek naar drugs. Eén pizzakoerier werd daar ook mee betrapt. We namen poolshoogte bij de zaakvoerder van pizzeria Domino’s in Turnhout, die de actie toejuicht.

Britt Peeters

Het drugsteam van de Politie Regio Turnhout verzamelde de voorbije weken informatie waaruit bleek dat sommige pizzakoeriers op bromfietsen behalve pizza’s ook drugs zouden leveren. Het team stuurde daarom afgelopen vrijdag- en zaterdagavond extra anonieme en zichtbare patrouilles de baan op. “Bijna elke pizzakoerier die door de stad reed, werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Opvallend was wel dat hoe verder de actie vorderde, hoe minder pizzakoeriers op bromfietsen in het straatbeeld te zien waren”, klinkt het bij de politie.

De politie trof bij één pizzakoerier drugs aan. Daarnaast schreven de inspecteurs ook nog een aantal verkeersboetes uit en werd een auto ingehouden, omdat de bestuurder niet alle nodige boorddocumenten kon voorleggen. “Bovendien trof de politie bij een van de minderjarigen een hoeveelheid drugs aan en werd een andere minderjarige, die geseind stond, teruggebracht naar de instelling die hij was ontvlucht. Zaterdag stelde de politie zes processen-verbaal op voor het bezit van verdovende middelen en werden twee verboden wapens aangetroffen.”

Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Getty Images

“Opmerkelijk in Turnhout”

Pizzakoeriers controleren, het is op zijn minst opvallend. Dat vindt ook Foad, de uitbater van pizzeria Domino’s op het Turnhoutse Zegeplein. Ook een van zijn koeriers werd die avond gecontroleerd. “Dat was voor hem wel even verschieten. Alles was in orde, dus hij mocht meteen vertrekken”, vertelt Foad. “Of ik me geviseerd voel? Zeker niet: als je niets te verbergen hebt, heb je ook niets om je zorgen over te maken. Zulke controles zijn nodig, zeker als ik soms zie hoe sommige koeriers met de brommer rijden. Ook mijn personeel, daar durf ik eerlijk over te zijn.”

“Dat de politie controle doet op drugs, heb ik hier nog niet meegemaakt”, zegt Foad. “In Antwerpen, waar we vroeger zaten, gebeurde dat wel vaker. Hier in Turnhout vind ik dat toch opmerkelijk.”

Zaakvoerder van Domino’s Foad vindt de politieactie correct: “Ik voel me zeker niet geviseerd.” 

Zaakvoerder van Domino’s Foad vindt de politieactie correct: “Ik voel me zeker niet geviseerd.” ©  BRIP

De politie noemt als meest noemenswaardige vaststelling die van zaterdagavond op een parking in het centrum van Turnhout. Ze arresteerden er drie mannen die vanuit een auto drugs verkochten. Ze werden opgepakt, voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, en later onder strikte voorwaarden vrijgelaten. “De politie is tevreden met het resultaat en vooral ook met de ruchtbaarheid die aan de actie gegeven is”, besluit het korps.

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio