Dario L. (links) zou in contact hebben gestaan met Alain D.R. (rechts) 

Dario L. (links) zou in contact hebben gestaan met Alain D.R. (rechts) ©  rr

Drugsspeurder moet voor de rechter komen voor lekken uit databanken

Antwerpen, Vosselaar -

De raadkamer heeft drugsspeurder Dario L. doorverwezen naar de correctionele rechtbank. L. zou informatie uit de politiedatabanken doorgespeeld hebben aan het criminele milieu. Zijn contactpersoon wordt mee vervolgd.

Hoofdinspecteur Dario L., tot dan aan de slag bij het drugsondersteuningsteam (DOT) van de politiezone Antwerpen, werd in maart opgepakt. Tijdens het uitlezen van de massa berichten uit de gekraakte chatdienst Sky ECC was gebleken dat L. info uit de politiedatabanken zou hebben doorgespeeld aan criminelen. Samen met zijn vriendin, eveneens politiemedewerkster, werd L. thuis in Boechout opgepakt. De struise hoofdinspecteur werd opgesloten in de gevangenis, droeg nadien nog een tijd een enkelband en is sinds kort vrij onder voorwaarden. Zijn vriendin mocht na verhoor beschikken, zij wordt niet mee vervolgd.

De raadkamer verwees L. dinsdag naar de correctionele rechtbank, samen met Alain D.R. (35) uit Vosselaar. D.R. zou degene geweest zijn die de informatie uit de politiesystemen doorspeelde aan andere criminelen. De mannen kenden elkaar via de voedingssupplementen die Dario L. verkocht aan andere bodybuilders.

Speurders vielen in maart tijdens de grote Operatie Sky al binnen in de woning van Alain D.R. omdat de man uit Vosselaar een toestel uitgerust met Sky ECC zou hebben gehad. In mei van dit jaar werd hij door de rechtbank in Turnhout nog veroordeeld tot dertig maanden cel. Tijdens een verkeerscontrole in Wommelgem op oudejaarsavond had de politie onder de bodemplaat van zijn auto twee kilo cocaïne gevonden. In de wagen lag nog meer dan 30.000 euro cash geld in een sporttas. Bij zijn firma’s in Beerse vond de politie nog vijf kilo speed, ketamine, cocaïne en meer dan vijfduizend xtc-pillen. De naam van Alain D.R. prijkt ook op het ‘verlanglijstje’ met gezochte verdachten die in binnen- of buitenland op de vlucht zouden zijn.

De advocaten van de twee mannen verzetten zich dinsdag niet tegen de verwijzing naar de correctionele rechtbank.

sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio