©  smb

Tom Gevers stopt na dit seizoen als coach van Vosselaar: “Ik wil absoluut in schoonheid eindigen”

Tom Gevers stopt eind dit seizoen als hoofdtrainer bij Vosselaar. De huidige T1 van de club bracht de voorbije weken het bestuur al op de hoogte van zijn plannen en lichtte zondag na de wedstrijd ook de spelersgroep in. “Mijn job vraagt veel energie, maar ook het hoofdtrainerschap vergt veel”, verklaars Gevers zijn beslissing.

kugu

Als afwisselend hoofdtrainer, assistent en sportief manager lag Tom Gevers mee aan de basis van de spraakmakende groei van Vosselaar vanuit het provinciale voetbal naar toen nog tweede amateurklasse. Toen de club twee seizoenen geleden vrijwillig besloot naar het provinciale voetbal terug te keren, werd Gevers bereid gevonden mee in het project te stappen en de rol van hoofdcoach op zich te nemen. Maar zijn erg drukke en verantwoordelijke professionele activiteiten bij Janssen Pharmaceutica maken de combinatie steeds moeilijker.

“Mijn job vraagt veel energie, maar ook het hoofdtrainerschap vergt veel. Ik zal in de toekomst de weekends vooral kunnen gebruiken om de batterijen opnieuw op te laden en energie bij te tanken. Als ik eerlijk ben voor mezelf past een rol als T1 niet in dat plaatje.”

Gevers zal het huidige seizoen volmaken met als missie de club in eerste provinciale houden. “Ik wil hier absoluut nog in schoonheid eindigen. En dat betekent ons hachje redden. De club kan op al mijn engagement rekenen om dat samen met de rest van de sportieve cel en de spelersgroep te realiseren.”

Rijst de vraag of Gevers nog een andere functie in het voetbal zal opnemen. “Kijk, ik denk dat ik regelmatig als supporter op Vosselaar te zien zal zijn. Ik wil na dit seizoen vooral even kijken wat een leven zonder voetbal met mij doet. Ik zeg dus niet dat ik nooit in het voetbal zal terugkeren, maar het is nu in ieder geval niet mijn intentie om dat te doen.”

Vastgoed

Jobs in de regio