Nieuwe loting Champions League levert met PSG tegen Real Madrid topaffiche op, Jan Vertonghen keert met Benfica terug naar Ajax

Het duel tussen het Paris Saint-Germain van Lionel Messi en het Real Madrid van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard is de topaffiche in de achtste finales van de Champions League. Dat werd maandag tijdens een tweede loting op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon bepaald. De eerste loting eerder op de dag was ongeldig na een blunder.

Vincent Van Genechten, Valerie Van Avermaet

LEES OOK. Blunder van formaat en dus nieuwe loting Champions League: balletje van Manchester United verwisseld met dat van Liverpool

Kevin De Bruyne neemt het met Manchester City op tegen Sporting, terwijl Jan Vertonghen met Benfica terugkeert naar zijn ex-club Ajax. Titelverdediger Chelsea, met Romelu Lukaku, neemt het op tegen het Lille van belofte-international Amadou Onana op. Het verrassende RB Salzburg moet dan weer voorbij Bayern München, de winnaar van 2020, om door te stoten. Verder kwam een confrontatie tussen het Atlético Madrid van Yannick Carrasco en Manchester United uit de trommel. Villarreal, dat vorig seizoen de Europa League won, strijdt tegen Juventus. De CL-winnaar van 2019 Liverpool, met Divock Origi, ontmoet Inter.

PSG tegen Real Madrid met Thibaut Courtois en Eden Hazard wordt de topaffiche. Real Madrid komt zo als ‘verliezer’ uit de tweede loting. In de eerste loting werd Real nog aan het Portugese Benfica gekoppeld. Real vroeg om die affiche te behouden omdat de bewuste blunder pas later in de loting plaatsvond, maar UEFA gaf geen gehoor aan die vraag. In de tweede loting, die dus wel correct verliep, werd Real aan klepper Paris Saint-Germain gekoppeld. Een zwaardere opdracht dus dan Benfica.

De affiches:

Salzburg - Bayern München

Sporting - Manchester City

Benfica - Ajax

Chelsea - Lille

Atlético Madrid - Manchester United.

Villarreal - Juventus

PSG - Real Madrid

Inter - Liverpool

De heenwedstrijden vinden plaats op 15, 16, 22 en 23 februari, de returns zijn voorzien op 8, 9, 15 en 16 maart. De finale wordt op 28 mei 2022 georganiseerd in de Gazprom Arena in het Russische Sint-Petersburg. De regel rond uitdoelpunten geldt niet meer. Bij een gelijke stand na 180 minuten volgen verlengingen, ongeacht het aantal gemaakte uit- en thuisgoals.

Blunder

Voor wie nog even de affiches van de eerste, niet meer geldige, loting wil terugzien: Real Madrid - Benfica, Bayern München - Atlético Madrid, Juventus - Sporting, Manchester United - PSG, Manchester City - Villarreal, Ajax - Inter, Lille OSC - Chelsea en Liverpool - FC Salzburg waren de duels die uit de eerste loting voortkwamen.

 

 ©  AFP

Vastgoed

Jobs in de regio