©  BELGA

Lierse K. geeft zege in slotfase uit handen bij rode lantaarn en moet naar onder kijken

Geen verhoopte tweede uitzege voor Lierse K. in de belangrijke afspraak bij Virton, wel een puntendeling. De Pallieters bogen een vroege achterstand aanvankelijk om in een voorsprong, maar liepen alsnog op een late gelijkmaker. Zo blijft de kloof met de rode lantaarn vijf punten.

Kurt Guldentops

Coach Tom Van Imschoot draaide er minuten voor de aftrap niet rond: de clash met Virton zou bepalen welke richting Lierse dit seizoen verder uit zou gaan. Meedingen voor de tweede plaats of de komende maanden gedoemd worden tot een ellenlange overlevingsstrijd in 1B. Negentig minuten later blijft de eerste prioriteit voor de Pallieters toch onderin weg te sluipen, nadat de clash met de hekkensluiter niet meer had gebracht dan een puntendeling.

Half oktober was Liere al een keer op een pijnlijke nederlaag gelopen in de Gaumestreek. Kwelduivel die dag: Souleymane Anne. Twee keer priemde hij pijnlijk door de Lierse defensie. Evenveel keer raak. Dat ben je wel geleerd bij je volgende uitstap, denk je.. Neen hoor. Tien minuten waren er weggetikt, toen Guillaume een verre bal verstuurde richting diezelfde Anne. Die was naar goede gewoonte de geel-zwarte defensie te snel af en legde simpel onder Jarno De Smet in doel. Of hoe je het je zelf onnoemelijk moeilijk kan maken. De zo begeerde voorsprong mocht al naar de prullenmand.

Het duurde bijna tot het halfuur vooraleer Lierse zich wist te herstellen. Dan werd Stallone Limbombe door Abdallah plots alleen voor Sadin gezet. De flankspeler verkoos frivoliteit boven efficiëntie. Het werd uiteindelijk geen van beiden. Maar de Pallieters groeiden wel in de match. Schouterden besloot te zwak op Sadin, een verraderlijk botsende bal van Limbombe kreeg dan weer geen geel-zwarte voet als rebound. Toch viel de gelijkmaker nog net voor rust, toen Abdallah een voorzet van Hendrickx met het hoofd in de verste hoek devieerde. De gelijkmaker als beloning voor een sterk derde kwartier.

 

 ©  BELGA

Die lijn trok Lierse niet meteen door na rust. Goede bedoelingen, dat wel. Afval in het spel, nog veel meer. Na dik een uur hield heel Lier overigens de adem in, nadat jawel Souleymane Anne plots alleen op De Smet af kon gaan. De Lierse goalie doorzag het plannetje van de spits en verijdelde het gevaar. Een nieuwe afknapper was zo vermeden. Op Liers gevaar bleef het nog langer. Al een heel eind ver waren we in het tweede gedeelte, toen Yagan te hoog mikte. Maar een kwartier voor tijd sloeg diezelfde Yagan een veel grotere vis aan de haak. Hij was er als de kippen bij om het leer in het lege doel te deponeren, nadat Sadin een schot van Limbombe onvoldoende onder controle had gekregen. Zo had Lierse zijn zo verhoopte voorsprong beet. Maar alweer zou Lierse zijn bonus nog uit handen geven. Vijf minuten van het einde kon Anne een voorzet van Aabbou simpel in doel koppen.

Weg was het ideale scenario voor Lierse, dat wel zijn bonus van vijf punten behoudt op Virton, maar alweer een ideale kans liet liggen om zich definitief onderin uit de zorgen te voetballen. De Pallieters wachten intussen nu ook al vijf wedstrijden op een overwinning en die kan maar best komende zondag volgen in zijn laatste opdracht voor de winterstop. De trip naar Virton mag dan geen verdere averij hebben gegeven, veel extra zuurstof verschafte Lierse zich evenmin.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio