De sterretjestuin werd afgelopen weekend ingehuldigd. 

De sterretjestuin werd afgelopen weekend ingehuldigd. 

Zwijndrecht heeft sterretjestuin voor doodgeboren kindjes

De gemeente Zwijndrecht heeft een sterretjestuin aangelegd op de begraafplaats van deelgemeente Burcht. Daarmee wil de gemeente ouders en familie van een doodgeboren kindje in alle rust en sereniteit een plek geven om te rouween.

De sterretjestuin moet een plaats zijn voor ouders die een kindje verloren om te mijmeren en te weten dat hun kindje er ook bij hoort. De mogelijkheid wordt geboden om een sterretje te laten graveren met de naam van het overleden kindje.  

“Als gemeentebestuur vinden wij het belangrijk om hiervoor een gezamenlijke herdenkingsplaats te voorzien en hier als gemeenschap aandacht aan te besteden. Het is ook meer dan een rustige en warme plek waar jonge gezinnen hun sterrenkindjes kunnen herdenken. Het is ook een plek waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten om herkenning en erkenning te vinden bij elkaar. Het is een plaats met aandacht en ruimte voor verdriet”, zegt schepen van Begraafplaatsen Bruno Byl (CD&V).

“We hechten heel veel belang aan de inrichting van onze begraafplaatsen. Het mag geen koele stenen massa zijn. Met extra aandacht voor een groene invulling, de inrichting van een troostplek, een bijenhotel, bloemenweiden, het aanbrengen van kunstwerken en gedichtenzuilen hopen we een serene sfeer en troost te brengen. Een sterretjestuin sluit daar naadloos bij aan”, aldus schepen Byl.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio