Een benzinestation langs de Provinciesteenweg past niet in de klimaatplannen van Boechout. 

Een benzinestation langs de Provinciesteenweg past niet in de klimaatplannen van Boechout. © Filip Spoelders

Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt vergunning voor benzinestation langs Provinciesteenweg

Boechout -

Nadat de Raad voor Vergunningsbetwistingen in april de vergunning voor de bouw en exploitatie van een benzinestation langs de Provinciesteenweg in Boechout schorste, heeft het die nu vernietigd. Het gemeentebestuur is tevreden met deze beslissing.

Filip Spoelders

In 2019 vroeg benzineleverancier Gabriël een vergunning aan voor de bouw van een benzinestation. Het Boechoutse gemeentebestuur weigerde deze vergunning, maar in beroep kreeg Gabriëls een vergunning van de deputatie.

Samen met enkele buurtbewoners trok het gemeentebestuur naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen waar ze nu hun slag thuis halen.

Klimaatdoelstellingen

Boechout was bezorgd om de verkeersveiligheid langs de drukke gewestweg, maar het gaf van in het begin aan dat een benzinestation niet te rijmen valt met de gemeentelijke klimaatdoelstellingen. Dat de raad de gemeente hierin volgt, vindt burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde) belangrijk: “Dit is een enorm belangrijk precedent. Lokale besturen gaan in de toekomst klimaatdoelstellingen kunnen aanhalen bij de beoordeling van omgevingsvergunningen”, geeft hij aan.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio