Philippe Muyters en Jacques Vandermeiren. 

Philippe Muyters en Jacques Vandermeiren. ©  Guy Puttemans, EPA-EFE

Antwerp-voorzitter Paul Gheysens versterkt raad van bestuur met onder meer haventopman en ex-minister

Voetbalclub Antwerp heeft een nieuwe en uitgebreide raad van bestuur samengesteld. Naast vrouw Ria en dochter Marie-Julie Gheysens worden ook ex-minister Philippe Muyters, de CEO van het Havenbedrijf Jacques Vandermeiren, BAM-directeur Bart Van Camp en ondernemer Jürgen Ingels bestuurder van het stamnummer 1. Ook algemeen directeur Sven Jaecques krijgt versterking, met co-CEO Dirk van Oekelen, ex-voetballer en ondernemer.

Peter Goris

Een nieuwe raad van bestuur voor Antwerp was broodnodig, want die was het afgelopen jaar gereduceerd tot Paul Gheysens zelf en zijn twee zonen, Simon en Michael. Begin dit jaar nam eerst Barbara De Saedeleer ontslag, nadat ze ook was opgestapt als operationeel directeur bij Ghelamco, de vastgoedgroep van Paul Gheysens. Ze was de vroegere rechterhand van Marc Coucke, voor ze de persoonlijk adviseur werd van Gheysens. Later stapte ook Luciano D’Onofrio op als bestuurder, nadat hij eerder dat jaar de club verliet als sportief directeur.

Ria en Paul Gheysens. 

Ria en Paul Gheysens. ©  BELGA

De vervangers zijn nu gevonden én talrijk. Ria, de echtgenote van Paul Gheysens, en dochter Marie-Julie komen vader Paul en zoon Michael versterken. De oudste zoon, Simon Gheysens, stopt als bestuurder. Ze krijgen het gezelschap van vier onafhankelijke bestuurders: Philippe Muyters, Jacques Vandermeiren, Bart Van Camp en Jürgen Ingels. Allemaal supporters, maar bovenal met veel ervaring in de bedrijfs- en politieke wereld (toch die van N-VA).

De bekendste naam is ongetwijfeld ex-minister Philippe Muyters (N-VA). De broer van Serge Muyters, korpschef bij de Antwerpse politie, is al jaar en dag Antwerpsupporter. Hij was onder meer gedelegeerd bestuurder bij Voka, voor hij in 2009 in de Vlaamse regering stapte als Vlaams minister van Financiën, Begroting en Ruimtelijke Ordening (tot 2014). Tot 2019 was hij ook Vlaams minister van Werk en Sport en Vlaams minister van Economie en Innovatie. Vandaag is hij Vlaams Parlementslid en schepen in Edegem.

Ex-minister Philippe Muyters (N-VA). 

Ex-minister Philippe Muyters (N-VA). ©  Guy Puttemans

Bart Van Camp is een van de directeuren bij de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), de bouwheer van de Oosterweelverbinding, en eveneens van uitgesproken N-VA-signatuur. Hij was in het verleden onder meer kabinetschef van Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) en kabinetschef van de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA).

Antwerpenaar Jacques Vandermeiren is dan weer de huidige CEO van het Havenbedrijf Antwerpen. Voorheen was hij onder meer CEO en voorzitter van netbeheerder Elia. Jürgen Ingels is een West-Vlaamse ondernemer, met een verleden bij onder meer Dexia, Clear2Pay en SmartFin. Hij is ook bestuurder bij onder andere Ghelamco.

Haventopman Jacques Vandermeiren. 

Haventopman Jacques Vandermeiren. ©  EPA-EFE

Ook het dagelijks bestuur wordt versterkt. Naast algemeen directeur Sven Jaecques komt Dirk van Oekelen als co-CEO de club versterken. Terwijl Jaecques zich vooral gaat concentreren op het sportieve luik, gaat Dirk van Oekelen de verantwoordelijkheid nemen over het niet-sportieve luik. Dirk Van Oekelen was profvoetballer bij onder meer RWDM, KSK Beveren en Sint-Truiden. Na zijn studies ging hij aan de slag bij Johnson & Johnson en nadien als CEO bij de medische wereldspeler Olympus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio