Simon en Claudia leveren de koets van de kerstelfen. 

Simon en Claudia leveren de koets van de kerstelfen. ©  Bert De Deken

Kerstelfen meten temperatuur van kerstshoppers

Turnhout -

Kerstshoppen in Turnhout wordt dit jaar net iets anders. Niet vanwege het verplichte mondmasker, wel vanwege de kerstelfen die de temperatuur meten. Die bepaalt welk geschenkje ze voor de voorbijgangers in petto hebben.

Veel mag er ook deze kerstperiode niet, maar Ondernemend Stadshart Turnhout probeert toch alle bezoekers een aangename winkeldag te bezorgen tijdens de volgende twee kerstshopping weekends.

Daarvoor hebben ze een beroep gedaan op Simon en Claudia van Eye Opener. Dit animatiebedrijf was tot voor kort in Turnhout gevestigd, maar opereert nu vanuit het Limburgse Lommel. “Vorig jaar hebben we voor Turnhout al de huisjes met animatie in de wintertuin op de Grote Markt ontworpen”, vertelt Simon. “Ons bedrijf is actief in binnen- en buitenland. Op dit ogenblik werken we voor Plopsa Central Station, we bouwen speelhuisjes bij mensen thuis en vorige week hebben we nog een schoolplein gethematiseerd. De band met Turnhout blijft, want ook dit jaar verzorgen we de animatie van de winterwandeling in het Vennengebied en in de wintertuin.”

Kerstkoets

Eye Opener ontwierp de kerstkoets waarmee kerstelfen de volgende twee weekends in het stadshart rondzwerven. “De kar is uitgerust met een thermometer die de gevoelstemperatuur van de mensen meet. Afhankelijk van die temperatuur gaat de koets roken of sneeuwen.”

Wat de koets doet, bepaalt wat de kerstelfen uitdelen. “We hebben duizenden kersthangers laten maken”, zegt Lien Cools van Turnova. “Die hebben diverse vormen. Een sneeuwvlok, bijvoorbeeld, maar uiteraard ook een hart. Wie zo’n kersthanger wil hebben, weet waar hij dit of volgend weekend moet gaan shoppen.” (gvn)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio