In Monza crashten rivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton nog. De wedstrijdleiding van Abu Dhabi wil dat beeld liever niet opnieuw zien.   

In Monza crashten rivalen Max Verstappen en Lewis Hamilton nog. De wedstrijdleiding van Abu Dhabi wil dat beeld liever niet opnieuw zien.  ©  EPA-EFE

Abu Dhabi geeft extra waarschuwing voor clash tussen Verstappen en Hamilton, straf bij onsportief gedrag

Richting de absolute climax van dit Formule 1-seizoen wordt hardop gespeculeerd over een mogelijke crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De wedstrijdleiding geeft hen vooraf al een waarschuwing.

De Telegraaf

In de zogeheten event notes van wedstrijdleider Michael Masi wordt in Abu Dhabi namelijk onder meer artikel 12.2.1.I uit de sportieve reglementen van autosportfederatie FIA aangehaald. Daarin staat kort gezegd dat onsportief gedrag of een poging om het resultaat te beïnvloeden op een onethische manier een overtreding van de reglementen is.

In artikel 12.4.5, ook aangehaald in het genoemde document, staat daarnaast dat de stewards de bevoegdheid hebben om een coureur punten af te nemen. Dat is niet nieuw. In 1997 werd Michael Schumacher bijvoorbeeld gediskwalificeerd na een overigens mislukte poging om tijdens de laatste race de uiteindelijke wereldkampioen Jacques Villeneuve van de baan te rijden. Schumacher behield wel zijn race-overwinningen, maar in de eindrangschikking eindigde hij onderaan.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio