Ludo Cambré in 2013 aan het GTI bij de 50ste verjaardag van de Mortselse school, waarvan hij directeur was..  

Ludo Cambré in 2013 aan het GTI bij de 50ste verjaardag van de Mortselse school, waarvan hij directeur was..  © GVA

Voormalig directeur GTI Mortsel, Ludo Cambré, overleden

Brasschaat, Mortsel, Merksem -

In Brasschaat is op 73-jarige leeftijd Ludo Cambré overleden. De gewezen onderdirecteur van het TRN Merksem en directeur van het GTI Mortsel liet in beide scholen een onvergetelijke indruk na.

Filip Spoelders

Ludo Cambré overleed afgelopen maandag, nadat hij veertien jaar tegen de ziekte van Parkinson had gestreden. “Mijn vader was nog maar net met pensioen, toen de ziekte werd vastgesteld. Die heeft hem snel ingepalmd. Maar hij heeft gestreden tot het einde. Tot juli fietste hij nog tot zestig kilometer. Dait ging beter dan wandelen”, vertelt dochter Veronique.

In het onderwijs maakte Ludo Cambré naam als de populaire onderdirecteur van het toenmalige Technicum Rerum Novarum (TRN) aan de Bredabaan in Merksem, waar hij met directeur Marcel Geens een bijzonder dynamisch duo vormde. “Vanaf dat ik begin de jaren tachtig op TRN aankwam, was hij een vriend, veel meer dan gewoon den onderdirecteur. Ludo was slim, had een paardengeheugen, kende iedereen bij naam en toenaam. Hij wist alle lessenroosters en klassenindelingen uit zijn hoofd. Hij was empathisch en luisterbereid voor alle technische, pedagogische en persoonsgebonden vragen”, omschrijft oud-leraar Koen Maes zijn oud-collega. GvA-journalist Geert D’Hulster, in een vorig leven ook een collega van Ludo Cambré, herinnert zich hem nog heel goed. “Ludo was een kanjer in zijn vak. Hij begreep heel goed dat naast een stevige organisatie en een vermanend woordje hier en daar ook een gemeende aanmoediging of een stil gebaar wonderen konden doen. Hij wist je ook heel goed op je gemak te stellen en had begrip voor al je vragen en verzuchtingen. En ook buiten de schooluren bleek Ludo telkens weer bijzonder aangenaam gezelschap.“

“Van 1996 tot 2007 werkte Ludo Cambré bij het GTI Mortsel, waar hij als directeur, samen met zijn team, het onderwijs zeker naar een hoger niveau heeft gebracht”, zegt echtgenote Erna Regemortel.

In het GTI zijn ze hem inderdaad nog lang niet vergeten. “Ludo was een fantastisch directeur. Hij leidde zijn team zeer goed. Als mens kon hij het beste uit jezelf halen. Zelfs na zijn pensioen kwam hij graag terug naar onze school om de evenementen bij te wonen”, vertelt technisch adviseur/coördinator Jos Mispelters.

Ludo was verzot op alle sporten, maar had toch een speciaal plekje in zijn hart voor het cyclobal. Een discipline waarin hij het zelfs tot Belgisch kampioen schopte. Zijn uitvaartplechtigheid vindt plaats op 16 december om 11u in de aula van de Uitvaartvilla Noorderkempen aan de Bredabaan in Brasschaat.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio