De multinational DP World trakteerde de truckers op een wafel.  

De multinational DP World trakteerde de truckers op een wafel.  ©  IF

Truckers krijgen lekkers op nationale Dag van de Vrachtwagenchauffeur: “Tijdens coronacrisis hebben ze bevoorrading van ons land verzekerd”

Op 9 december wordt de nationale Dag van de Vrachtwagenchauffeur gevierd. Ook in de Waaslandhaven werden truckers op een voetstuk gezet. Ze kregen een warme hap en een tas koffie of soep.

Dieter Verschooren

Om het beroep in een positief daglicht te zetten viert de logistieke sector elk jaar de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, een initiatief van de Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners (Febetra). Ook Van Moer Logistics zette zijn chauffeurs in de bloemetjes. Daar werden 2.500 thermossen met koffie en wafeltjes uitgedeeld, samen met een persoonlijke boodschap van CEO Jo Van Moer. Ze kregen ook een kraslot waarmee de chauffeurs kans maken op een smartphone of een hotelovernachting.

Havenschepen Annick De Ridder (N-VA) bracht de site in Zwijndrecht een bezoekje. “We mogen tenslotte niet vergeten hoe deze mensen tijdens de coronacrisis, in vaak moeilijke omstandigheden, de bevoorrading van ons land hebben verzekerd en nog steeds verzekeren”, aldus De Ridder.

Havenschepen Annick De Ridder (N-VA) bracht de vrachtwagenchauffeurs een bezoekje op de site in Zwijndrecht. 

Havenschepen Annick De Ridder (N-VA) bracht de vrachtwagenchauffeurs een bezoekje op de site in Zwijndrecht. ©  Van Moer Logistics

Verderop in het havengebied bij DP World werden 2800 vrachtwagenchauffeurs getrakteerd op wafels en soep. Bij DP World werkt men continu aan een goede verstandhouding met de trucking community door hen elke dag propere toiletten en een gratis kop koffie aan te bieden aan het checkpoint. Sinds twee jaar bestaat er ook de app Route 1700 die het truckers toelaat om hun administratie veilig vanuit de cabine af te handelen.

MEER OVER

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio