Job Laurijssen en Jacco Zwart van Q-Lite samen met schepenen Arnold Witenberg en Roger Van Aperen bij het bord aan de Boomkes in Wortel. 

Job Laurijssen en Jacco Zwart van Q-Lite samen met schepenen Arnold Witenberg en Roger Van Aperen bij het bord aan de Boomkes in Wortel. © Ronny van den Ackerveken

Hoogstraten deelt informatie via zeven nieuwe ledschermen van Q-Lite

Hoogstraten, Baarle -

Op zeven plaatsen in Hoogstraten en de deelgemeenten staan ledschermen. Die vervangen grotendeels de spandoeken die het stadsbestuur voordien gebruikte om informatie te verspreiden. De circulaire schermen zijn gemaakt bij Q-Lite in Baarle-Hertog.

Ronny van den Ackerveken

Dankzij de digitale borden met een oppervlakte van twee vierkante meter kan de stad voortaan meerdere boodschappen op dezelfde plaats tonen. De spandoeken blijven nog gebruikt worden op twee plaatsen in het centrum van Hoogstraten, aan de rotonde op de Loenhoutseweg en op het Gemeenteplein in Meerle. “Het is een werk van lange adem geweest voor de digitale borden er stonden”, zegt schepen van Financiën Roger Van Aperen (N-VA). “De investering hiervoor bedraagt 157.000 euro voor een periode van zes jaar.”

“Naast het tonen van boodschappen kunnen de borden ook gebruikt worden om bij calamiteiten de weggebruikers op de hoogte te brengen dat ze een omleiding moeten volgen. Hetzelfde bij een evenement waarbij het centrum van Hoogstraten is afgesloten. De informatie die nu getoond wordt, is van het stadsbestuur. De bedoeling is dat binnenkort ook verenigingen hun activiteiten kunnen aankondigen op de digitale borden.”

De lichtsterkte van de borden past zich aan aan het buitenlicht.

De lichtsterkte van de borden past zich aan aan het buitenlicht. © rr

Hogere resolutie

De lichtsterkte van de schermen past zich aan aan het buitenlicht. Hoogstraten huurt de borden bij Q-Lite voor een periode van zes jaar. Daarna kan de overeenkomst verlengd worden. “Veel elektronische producten zouden langer kunnen meegaan als het design dat toelaat”, zegt accountmanager Job Laurijssen van Q-lite. “Met een upgrade kunnen we na 6 jaar een nieuw en beter scherm maken met een hogere resolutie door slechts 20% van de materialen te vervangen.”

De ledschermen zijn circulair omdat ze gemaakt zijn van gerecycleerde materialen. Als de overeenkomst met Hoogstraten afloopt, gaan ze terug naar de fabriek in Baarle-Hertog. Als dat na zes jaar is, worden ze terug in de markt gezet. Bij een periode van 12 jaar worden de schermen gedemonteerd tot zuivere grondstofstromen. Kleine onderdelen, zoals de voedingen, gaan naar een sociale werkplaats voor verdere demontage en optimale recyclage.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio