© ATV

Nog wat langer wachten op overnachting in eerste Antwerpse vijfsterrenhotel

Wie in het eerste vijfsterrenhotel van Antwerpen wil gaan slapen, zal nog even geduld moeten oefenen. De restaurants, de bar en de congreszalen in Botanic Sanctuary Antwerp draaien al op volle toeren, maar een kamer boeken zal niet meer voor dit jaar zijn. “We wachten onder andere nog op de afwerking van de spa, en willen mensen pas laten betalen voor een kamer wanneer alles honderd procent in orde is”, klinkt het.

dvd

LEES OOK. Exclusief: binnenkijken bij het nieuwe vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp

“Opening 2021”, staat er te lezen op de website van Botanic Sanctuary Antwerp. Dat klopt grotendeels: het poepchique complex tussen het Mechelseplein en de Botanische Tuin ontvangt al sinds oktober gasten in de vier gastronomische restaurants Hertog Jan, Bar Bulot, Fine Fleur en The Botanic Restaurant 1238. “Ook congressen kunnen – in de mate dat covid dat toelaat – doorgaan, er is enorme vraag naar onze ontbijten en de bar zit steevast vol”, zegt sales director Sandrine Versavel.

Maar wie er al een kamer wil boeken, moet nog even geduld hebben. “We zijn volop aan het testen en wachten nog op de afwerking van enkele technische aspecten, waaronder het spa-gedeelte”, aldus Versavel. “Corona heeft daar zijn impact op: enerzijds zijn er voor sommige grondstoffen toeleveringsproblemen, anderzijds merken we ook dat (onder)aannemers met uitval zitten door personeelsleden die in quarantaine verblijven.”

Oorspronkelijk was de opening voorzien voor september 2021, dat werd al eens verlaat naar december. Nu is er sprake van februari 2022 als openingsdatum. Niet dat er nog nooit iemand in Botanic Sanctuary Antwerp heeft geslapen. “We hebben al wel niet-betalende testovernachtingen gehad. Maar voor het grote publiek willen we ons hotel pas ter beschikking stellen als alles honderd procent in orde is”, zegt Versavel.

Het hotel, op de site in hartje Antwerpen waar ooit een ziekenhuis met kruidentuin gevestigd was, zal 108 kamers tellen. Er zijn maar een achttiental standaardkamers, de rest zijn suites. Er zal zo’n 100 man tewerkgesteld worden in het 20.000 vierkante meter grote hotel.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio