Twee zebrapaden in de gemeente brengen een boodschap van verdraagzaamheid 

Twee zebrapaden in de gemeente brengen een boodschap van verdraagzaamheid 

Zwijndrecht heeft twee regenboogzebrapaden

In Zwijndrecht zorgen twee zebrapaden in het centrum voortaan voor regenboogkleuren op de straat. De gemeente wil zo duidelijk maken dat iedereen meetelt in Zwijndrecht. Het idee ontstond dit voorjaar nadat een homoseksuele man werd vermoord in Beveren.

Het gemeentebestuur koos voor twee zichtbare plaatsen om zijn statement voor een inclusieve, verdraagzame gemeente duidelijk te maken. Het gaat over het zebrapad in de Idsteinlaan ter hoogte van het politiekantoor in Burcht en één in de Richard Orlentstraat ter hoogte van de kerk in het centrum van Zwijndrecht.

Het idee voor de zebrapaden komt van inwoner Steve Van de Voorde. Hij vroeg op Facebook voor een regenboogzebrapad en kreeg gehoor van het bestuur en groen licht van de lokale politie.

Vorig jaar werd een homoseksuele man vermoord in buurgemeente Beveren. In de nasleep van die tragische gebeurtenis hing Zwijndrecht al drie regenboogvlaggen op in de gemeente aan OC ’t Waaigat, het oud gemeentehuis en aan jeugdhuis den Trechter. Die vlaggen blijven permanent wapperen.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio