Guido Hertogs, één van de strafste sporters van Schoten. 

Guido Hertogs, één van de strafste sporters van Schoten. © RR

Sportdienst Schoten zoekt straffe atleten en sportieve buurvrouwen

Schoten -

Elk jaar zet de gemeente Schoten verdienstelijke sporters in de bloemetjes. De volgende huldiging vindt plaats op 19 februari. Atleten of hun supporters kunnen nog nominaties insturen tot 30 december. De sportdienst lanceert dit jaar een paar opvallende nieuwe rubrieken.

Jan Auman

“Dit jaar zijn er enkele nieuwe categorieën, want obstakels overwinnen en tegenslagen verwerken is waarom we zo trots zijn op onze lokale sportievelingen”, vertelt Nina Wauters, gemeentelijk sportclubondersteuner.

Ze doelt op de sportieve buurman of buurvrouw die je tijdens of na de lockdown bijna altijd in beweging zag, weer of geen weer. Of die sportieve buur die niet kon stoppen met blokjes te lopen en naar buiten te trekken om te sporten.

Nina en de sportdienst zijn naast echte kampioenen allerhande ook op zoek naar motivators. “Was er iemand in je buurt die sport en bewegen voor jou bleef promoten en telkens klaarstond om te gaan bewegen? Of was jij degene die je verantwoordelijk voelde om anderen te motiveren”, werpt de sportclubondersteuner de bal in het kamp van de Schotenaren.

©  RR

Al even origineel en nieuw is de categorie ‘gemiste kans’. “We bedoelen hiermee iemand die door een blessure of afgelasting niet kon schitteren op het sportveld, maar toch een aanmoedigingsprijs verdient”, aldus Nina.

Guido in actie.

Guido in actie. © RR

Natuurlijk mogen ook nog nominaties voor ‘sportieve club’ worden ingestuurd. Vind je dat jouw sportclub ondanks de verplichte sluiting je bleef motiveren om te sporten en bewegen? Gingen ze net dat stapje verder om je te blijven steunen?

Ook andere sporters die een onderscheiding verdienen, mogen worden ingezonden. Dat kan nog tot 30 december.

Gazet Van Antwerpen nomineert bij deze alvast Guido Hertogs. De snelste kelner van ons land lijkt met de jaren alleen maar beter te worden. Of wat dacht je van zijn tijd op de Antwerp Ten Miles dit jaar: 1 uur 28 seconden. Goed voor een tweede plaats bij de 50-plussers.

jaa

Nomineer je eigen kandidaat-sportlaureaat: website sportdienst

Vastgoed

Jobs in de regio