Voor de afbraak van het hoekpand is een grotere veiligheidszone nodig dan eerder was ingeschat. 

Voor de afbraak van het hoekpand is een grotere veiligheidszone nodig dan eerder was ingeschat. © rr

Sloopwerken Voogdijstraat-Kloosterstraat opgeschort omdat grotere veiligheidszone nodig is

Mol -

De sloopwerken van de winkelpanden op de hoek Voogdijstraat-Kloosterstraat zijn tijdelijk opgeschort tot maandag 11 januari. Er is namelijk een grotere veiligheidszone nodig om de werken veilig te kunnen uitvoeren.

Midden november gingen de sloopwerken op de hoek van de Voogdijstraat met de Kloosterstraat in Mol-centrum van start. Vijf leegstaande winkelpanden, waaronder de historische meubelzaak Deko, maken plaats voor 24 appartementen, een ondergrondse parking en nieuwe winkelruimte.

Tijdens de uitvoering van de sloopwerken werd vastgesteld dat er door de specifieke opbouw van de draagstructuur van het hoekpand een grotere veiligheidszone nodig is dan vooraf was ingeschat. De huidige beperkte veiligheidszone omvat een afgeschermde onderdoorgang voor voetgangers, maar na de recente vaststelling is het noodzakelijk dat de aanpalende rijstrook van de Voogdijstraat voor een periode van veertien dagen wordt afgesloten.

Daarom worden de werkzaamheden tijdelijk opgeschort. Maandag 11 januari gaan ze weer van start met de grotere veiligheidszone. Dan moet het verkeer dat via de Rozenberg naar het Laar wil, tijdelijk omrijden via de Kloosterstraat ende Statiestraat. De overige rijrichting blijft wel behouden. Voetgangers moeten oversteken ter hoogte van de werfzone.

In afwachting van de herstart van de sloopwerken worden alle obstakels op het voetpad verwijderd en wordt de werfzone beveiligd met hoge hekken.(mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio