Rani in haar schoonheidsinstituut. 

Rani in haar schoonheidsinstituut. © JW

Rani De Mondt (22) heeft nominatie ‘Schoonheidssalon van het Jaar’ beet

Reet -

De jeugddroom van Rani De Mondt (22) was ooit als zelfstandige een schoonheidsinstituut uit te baten. Drie jaar geleden ging ze met haar eigen zaak van start in een chalet in de tuin van haar ouders. Ondertussen heeft ze de nominatie voor de titel ‘Schoonheidssalon van het Jaar’ binnen.

Rani doopte haar schoonheidssalon in de Azalealaan in Reet (Rumst) Zenbaby & Zenbeauty. Bij aanvang eigende ze zich nog de kennis van massage van zwangere vrouwen toe. Bedoeling was om zich te specialiseren in babywellness.

“Ik trachtte over deze specialiteit zo veel mogelijk te weten te komen”, zegt Rani. “Dat bleek niet zo makkelijk want voor zover ik kon achterhalen, bestaan in ons land amper of geen schoonheidssalons die deze dienst aanbieden. Tijdens mijn studies als schoonheidsspecialiste aan Denise Grésiac in Berchem besteedde ik wel al aandacht aan deze materie.”

Omdat dit idee in België nog niet ingeburgerd is, stelde ze zich vorig jaar kandidaat voor de titel ‘Schoonheidssalon van het Jaar’. Maar de jury weerhield haar niet omdat ze nog niet fulltime aan het werk was en daardoor ook nog te weinig klanten had.

Mystery shopper

Maar eerder dit jaar kreeg ze een telefoontje van de organisatie “Schoonheidsspecialiste Van Het Jaar.” die haar inzending had bewaard en nu wel geïnteresseerd bleek. “Ik was uiteraard blij met dat telefoontje maar had toch wat twijfels”, zegt Rani. “Het maakte dat ik vergat mijn kandidatuur in te dienen. Tot ik onlangs blijkbaar een mystery shopper op bezoek kreeg. Die was overtuigd want ik kreeg het bericht bij de genomineerden te zijn.”

Rani is gespecialiseerd in massage van zwangere vrouwen.

Rani is gespecialiseerd in massage van zwangere vrouwen. © RR

“Ik specialiseer me inderdaad in de ontspanning en verzorging van zwangere vrouwen, baby’s en kinderen”, gaat Rani verder. “Zenbaby heeft unieke arrangementen die nergens anders in België te vinden zijn. Het is zelfs mogelijk de baby te masseren vooraleer die geboren is.”

“Ik bied unieke arrangementen die nergens anders in België te vinden zijn” zegt schoonheidsspecialiste Rani.

“Ik bied unieke arrangementen die nergens anders in België te vinden zijn” zegt schoonheidsspecialiste Rani. ©  jw

Klassieke behandelingen

“In periodes van communie, verjaardagen en feestdagen krijg ik veel mama’s met kinderen over de vloer. Maar uiteraard zorg ik met Zenbeauty voor volwassenen ook voor de klassieke behandelingen zoals manicure, pedicure, massages, ontharingen, gelaatsverzorgingen en lashlift.”

Ondertussen is het voor Rani spannend wachten op de quotering van de vakjury in de wedstrijd ‘Schoonheidssalon van het Jaar’. In januari moet ze haar zaak voor hen verdedigen waarna de uitslag tegen volgende zomer wordt verwacht.  (Jef Wijckmans)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio