De zusjes Sanne en Liese behaalden alletwee Brons op het BK BMX. Joris Herregods

De zusjes Sanne en Liese behaalden alletwee Brons op het BK BMX. Joris Herregods

Marleen Sanchez 

Marleen Sanchez ©  Joris Herregods

1 / 2
thumbnail: De zusjes Sanne en Liese behaalden alletwee Brons op het BK BMX. Joris Herregods
thumbnail: Marleen Sanchez 

Hoboken huldigt sportlaureaten van 2020 in Kasteel Sorghvliedt

Kasteel Sorghvliedt in Hoboken stond er woensdagavond feestelijk bij. Het districtscollege en de adviesraad sport en bewegen konden eindelijk de meest verdienstelijke Hobokense sporters van 2020 huldigen. Naast 16 trofeeën voor sportlaureaten, werden er ook twee prijzen voor sportverdienste uitgereikt aan Ronald De Meester voor zijn 25 jaar voorzitterschap van duikclub Aquaticum en aan tafeltennisclub TTC Sokah voor het 50-jarig bestaan.

Saar Van Olmen

Hoboken heeft duidelijk heel wat te bieden als het op sport aankomt. Dat bleek ook uit de uitreiking die aan elkaar gepraat werd door sportjournalist Erwin Van den Sande van Sporza. Zo zijn er de zusjes Sanne en Liese Lumbeeck die alletwee de derde plaats behaalden op het Belgisch Kampioenschap BMX, zij het in een andere categorie. Sanne kon daarbij nog eens de overwinning van de Europacupwedstrijd in Verona in de wacht slepen. Liese had daar ook bij kunnen zijn, “maar dat mocht helaas niet van school”, zegt ze.

Nog een knappe prestatie, die van Magda Franckx. In de categorie voor 70-plussers werd zij in 2020 Belgisch kampioene kogelstoten en behaalde ze de tweede plaats op het Belgisch kampioenschap speerwerpen. Door corona kon ze helaas niet naar het buitenland om daar aan atletiekcompetities te doen. Al is ze toch blij met haar werk. Franckx sport nog steeds, ze doet nu mee in de categorie 75+.

Boogschieten met toeters en bellen

Maar de vrouw met de meeste huldigingen was toch recurve boogschutter Marleen Sanchez. Zij sleepte maar liefst 4 gouden medailles, onder meer voor het Belgisch kampioenschap 25 meter outdoor, in de wacht. Ook behaalde ze zilver op het Vlaams Kampioenschap indoor. “Ik heb het geluk gehad dat ik aan voldoende wedstrijden heb kunnen meedoen”, getuigt ze. “Recurve boogschieten betekent dat je werkt met een boog met alles erop en eraan, eentje zoals op de Olympische Spelen.”

“2020 was geen makkelijk jaar voor onze sportieve Hobokenaren”, zegt districtsschepen van Sport, Carine Leys, “maar we zijn toch blij dat er nog sportactiviteiten mochten doorgaan waardoor we een heleboel laureaten hebben kunnen belonen voor hun prestaties. Een volledig overzicht van de topprestaties vind je hieronder.

Lijst van de Hobokense sportlaureaten

 • Ella Coenegrachts van atletiekclub HAKI als Provinciaal Kampioen hinkstapspringen met 9,97 meter.
 • Marieke Govaerts van atletiekclub HAKI won een zilveren medaille op de Provinciale Kampioenschappen hinkstapspringen bij de scholieren met 9,56 meter.
 • Sanne Lumbeeck werd derde op het Belgisch Kampioenschap BMX en was de winnaar van de Europacupwedstrijd BMX in Verona.
 • Liese Lumbeeck werd derde op het Belgisch Kampioenschap BMX.
 • Nathan Gilon werd tweede op het Provinciaal Kampioenschap Antwerpen en derde op het Vlaams en Belgische Kampioenschap Judo 2020.
 • Handbalclub Sasja HC-U12 was zeker van de eindzege in de reguliere competitie Antwerpen/Vlaams Brabant én de grote favoriet om de beker te winnen en zo de ‘dubbel’ te realiseren.
 • Handbalclub Sasja HC-U14 werd kampioen Antwerpen/Vlaams Brabant en was de grote favoriet om de beker te winnen en zo de ‘dubbel’ te realiseren.
 • Zaalvoetbalclub ZVC GS Hoboken Ster-miniemen U13 werd kampioen bij de miniemen U13 in de reguliere jeugdcompetitie VZVB in 2020.
 • Noëmie Goris werd kampioen Gewest Antwerpen in de Federatie Tennis Vlaanderen in de categorie Dames 1 (+25 jaar).
 • Laura Truyens werd kampioen Gewest Oost-Vlaanderen in de Federatie Tennis Vlaanderen in de categorie Dubbel Gemengd (tot 90 punten).
 • Hoboken Pioneers-Fanion Team Baseball werd kampioen van België.
 • Tafeltennisclub TTC Sokah was leider in de Superdivisie toen de competitie werd stilgelegd en werd uitgeroepen tot kampioen. Ze kwalificeerden zich voor de Champions League 2020.
 • Zaalvoetbalblub ZVC GS Hoboken Ster-Eerste ploeg werd kampioen met het A-team in de reguliere competitie eerste Nationale BZVB 2020.
 • Magda Franckx werd Belgisch kampioen kogelstoten en behaalde de tweede plaats in het Belgisch Kampioenschap speerwerpen
 • In het Dames master recurve boogschieten won Marleen Sanchez goud op het Belgisch Kampioenschap 25 m outdoor, zilver op het Vlaams Kampioenschap indoor, goud op het Belgisch Kampioenschap indoor, goud bij de Antwerpse federatie 25 m indoor en goud op het Belgisch Kampioenschap IFAA.
 • Guido De Cock werd kampioen tafeltennis in de eerste afdeling van het KAVVV, verwierf de eerste plaats in de individuele tafeltennisstand in de eerste afdeling van het KAVVV en geraakte tot in de halve finale van de mastercompetitie tafeltennis met Rupel A in het Sportaverbond.
   

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio