De minikerstmarkt vindt plaats op de stadsvest in de Frederik Peltzerstraat. 

De minikerstmarkt vindt plaats op de stadsvest in de Frederik Peltzerstraat. © Chris Van Rompaey

Jongeren zorgen dit weekend voor minikerstmarkt

Lier -

Geen kerstmarkt van de gilde Heren van Lier op de Grote Markt dit jaar. Maar de jeugdraad, jeugdhuis De Moeve en de jeugdverenigingen zorgen dit weekend voor een klein alternatief.

“Toen de gilde Heren van Lier het nieuws bracht dat ze geen kerstmarkt zou organiseren, zaten de verenigingen met hun handen in het haar. Een traditie die ze ook vorig jaar moesten missen, maar uiteraard is de beslissing begrijpelijk en weloverwogen. Plots sloegen de jongeren zelf de handen in elkaar”, zegt Louise Marie Van Roy van jeugdhuis De Moeve.

“De jeugdraad, het jeugdhuis en de jeugdverenigingen organiseren daarom dit weekend, dus op vrijdag 10 en zaterdag 11 december vanaf 18u, een kerstbenefiet ten voordele van de Warmste Week. Dit jaar gaat de opbrengst niet naar hun eigen kas voor het kamp of een activiteit, maar geven ze alles voor de realisatie van een inclusieve speeltuin te Lier.”

“Op de stadsvesten ter hoogte van de Frederik Peltzerstraat bouwen ze een CST-zone met daarin enkele kraampjes. Twee avonden vertier en plezier voor en door de Lierse jeugd. Jenever, chocolademelk, animatie en warmte zijn te vinden in dit jeugdige kerstdorp. Kortom, een event om helemaal warm van te worden”, belooft Van Roy.

Een ticket kost voor 5 euro, volwassenen betalen 7 euro. Te bestellen via deze link  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio