Onder meer de schepenen Kathleen Krekels (Schilde) en Maarten Janssens (Wijnegem) stelden samen met vrijwilligers van Toerisme Voorkempen de set brochures voor.

Onder meer de schepenen Kathleen Krekels (Schilde) en Maarten Janssens (Wijnegem) stelden samen met vrijwilligers van Toerisme Voorkempen de set brochures voor. © JAA

Toerisme Voorkempen vergeet ouderen en mindermobielen niet in nieuwe wandelingen

Wijnegem, Schilde -

Het is belangrijk dat ook mensen die minder goed ter been zijn, kunnen genieten van de mooie natuur en andere attracties in Schilde en Wijnegem. Zo kwam Toerisme Voorkempen op het idee om wandelingen uit te stippelen voor mindermobielen en ouderen.

Reeds jarenlang stippelen de vrijwilligers van Toerisme Voorkempen wandelingen uit in de regio. Ondertussen worden 11 van die uitgestippelde wandelingen aangeboden in het pakket ‘Wandelingen in de Voorkempen’. De aard en vooral de lengte van die wandelingen waren echter minder geschikt voor minder mobiele deelnemers. Daar wilde Toerisme Voorkempen verandering in brengen want toegankelijkheid is en blijft een belangrijk aandachtspunt.

Er werden vijf wandelingen voor mindermobielen en ouderen uitgewerkt en gebundeld in het gloednieuw wandelpakket ‘Wandelingen voor mindermobielen en ouderen’:

• De Caterswandeling in ’s-Gravenwezel

• De Picardiewandeling in Schilde

• Het Sluizenpad in Wijnegem

• Het Fietsstratenpad in Wijnegem

• Het Rustenborgpad in Wijnegem

De wandelingen zijn tussen 3 en 5 km lang. Elke brochure bevat een duidelijke wegbeschrijving en een kaartje met de weg en hoogteverschillen. Het nieuwe wandelpakket kost twee euro en is verkrijgbaar in het kantoor van Toerisme Voorkempen in de Kerkstraat 24 in ’s-Gravenwezel. jaa 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio