© rtv

Politie rolt cannabisplantage op in Geel-Bel

Geel

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout heeft dinsdag in een woning in Geel-Bel een cannabisplantage met 500 planten opgerold. De bewoner van het pand is door de politie opgepakt.

Agenten van de lokale recherche werkten sinds begin juni aan een onderzoek dat deze week uitmondde in het ontmantelen van een actieve en professioneel uitgeruste cannabisplantage met 500 planten in een woning in Geel-Bel. “Drie mannen met de Syrische nationaliteit zijn ter plaatse gearresteerd en werden meegenomen naar het politiekantoor”, zegt Dirk Van Aerschot, korpschef van de politiezone. “Twee van hen mochten na verhoor beschikken. Een verdachte, de bewoner van het pand, werd woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden. Hij verschijnt binnenkort voor de raadkamer, die over de verdere aanhouding zal beslissen.”

Voor de lokale politie is de bestrijding van drugscriminaliteit een grote prioriteit. Informatie van burgers is onontbeerlijk bij het verzamelen van de juiste informatie. “Zie of hoor je iets verdacht, meld dit dan direct aan ons”, luidt het bij de politie. “Mogelijke aanwijzingen voor een drugsplantage zijn verdachte gedragingen in de buurt van leegstaande gebouwen, regelmatig korte aanwezigheid in het pand, passage van vreemde voertuigen en een specifieke geur in de omgeving.” (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio