Kristof Van Deun is er klaar voor. Vanaf zaterdag 11 december zwaaien de deuren van zijn winter pop-up open. In de aanbieding: alles voor een geslaagd aperitief en groenten, heel veel groenten. 

Kristof Van Deun is er klaar voor. Vanaf zaterdag 11 december zwaaien de deuren van zijn winter pop-up open. In de aanbieding: alles voor een geslaagd aperitief en groenten, heel veel groenten. © JAA

Cateraar Julien lost Pinguïn af in kiosk: “Verrassende groentecombinaties in alle vormen”

Wijnegem, Schilde -

Nu Woody van IJssalon Pinguïn zich voor zijn winterslaap heeft teruggetrokken in Deurne-Zuid, krijgt de houten kiosk op het Marktplein van Wijnegem een nieuwe uitbater. Local boy Kristof Van Deun serveert er met zijn homecooking en cateringbedrijf Julien maaltijdsoepen, aperitiefhapjes, salades en bereide gerechten. Rode draad in het aanbod: alles zit tjokvol groenten.

Jan Auman

Zaterdag zwaait Kristof, net 40 geworden, de deuren van zijn kiosk open. Hij is niet aan zijn proefstuk toe. Hij deed ervaring op in de keukens van gereputeerde restaurants als Bernardin, Kasteel Withof en Le Petit Zinc. Hij stak ook veel op van Davy Schellemans, chef-kok van Veranda. Zijn motto: mensen gelukkig maken met lekker eten, een goede service en een fijne sfeer

“Sinds 2006 breng ik een verfijnde keuken naar de mensen thuis, hun bedrijf of gelijk welke locatie”, vertelt Kristof, geboren en getogen in ’s-Gravenwezel maar intussen al jaren gelukkig in Wijnegem. “De coronaregels hebben er het voorbije jaar flink ingehakt bij cateraars zoals ik. Door de jongste verstrengingen mocht ik m’n agenda voor de zoveelste keer weer eens leegmaken. Een domper, maar ik trek me op aan het vertrouwen dat de gemeente Wijnegem in me stelt voor uitbating van deze winter pop-up.”

Een winterse groenenschotel van Julien. Vanaf zaterdag te krijgen in de kiosk op de Markt.

Een winterse groenenschotel van Julien. Vanaf zaterdag te krijgen in de kiosk op de Markt.

Aperitieven

Wat mogen de mensen verwachten vanaf zaterdag 11 december? Kristof Van Deun zal van dinsdag tot zaterdag gezonde takeaway-gerechten voorzien. “Denk maar aan lekkere, verwarmende soep, frisse salades, lunchgerechten, aperitiefhapjes en bereide gerechten,... telkens met de focus op groenten”, benadrukt de kok, die door deze winterse activiteit ook zijn twee medewerkers aan de slag kan houden.

“Je kan in de kiosk ook ambachtelijk bereid zuurdesembrood kopen, ter plaatse aperitieven met én zonder alcohol en zelfs de mooie houten planken kopen waarop je je aperitief zelf kunt serveren. Met #julientasteshare wil ik ondanks corona inzetten op de gezelligheid van samen te genieten van lekker en gezond eten. Ter plaatse zijn hoge buffettafels ter beschikking om gezellig even te blijven plakken. Binnenin ontbreekt de ruimte om te degusteren.”

Kristof en zijn team blijven op post tot 28 februari. Intussen kijkt de horecaondernemer uit naar zijn verhuis met Julien naar het kerkplein van Schilde. Daar hoopt hij in de voormalige slagerij Jasper & Sharon, voorheen uitgebaat door de bekende familie Anthoni, tegen de zomer van 2022 zijn eigen foodstore met de nadruk op maaltijdsalades te kunnen openen in de voormalige slagerij op de hoek met de Kasteeldreef.

Het ontwerp voor de nieuwe stek van Julie op het Kerkplein van Schilde, tegenover het bekende dorpscafé Den Toren.

Het ontwerp voor de nieuwe stek van Julie op het Kerkplein van Schilde, tegenover het bekende dorpscafé Den Toren. © M2 Architecten

“De bouwvergunning voor de verbouwing en herinrichting van het pand werd zopas afgeleverd door de gemeente Schilde”, trekt Kristof zich op aan positief nieuws. Architect en eigenaar Philip Mortelmans maakt zich sterk dat hij de authenticiteit van het gebouw zal bewaren. De inkom van de oude beenhouwerij krijgt zelf opnieuw zijn oorspronkelijke plaats, op de hoek van het Kerkplein en Kasteeldreef. jaa

Kristof schenkt ook aperitieven.

Kristof schenkt ook aperitieven. © JAA

In Julien kan je ook terecht voor vers gebakken zuurdesemboord.

In Julien kan je ook terecht voor vers gebakken zuurdesemboord. © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio