Archiefbeeld MONA vzw. 

Archiefbeeld MONA vzw. © rr

MONA ondersteunt verenigingen via zichtbaarheidscampagne

Mol -

Mols Overleg Nucleair Afval vzw (MONA) ondersteunt de jaarwerking van verenigingen in ruil voor zichtbaarheidsacties. De grootte van het bedrag wordt bepaald volgens een puntensysteem.

MONA is een lokaal overlegplatform dat is opgericht om de geplande berging van laag- en middelactief kortlevend afval of het cAt-project op te volgen. Daarnaast volgt MONA andere nucleaire zaken van nabij op.

Via een zichtbaarheidscampagne ondersteunt MONA ook de jaarwerking van verenigingen in ruil voor acties die MONA zichtbaar maken: zichtbaarheidsacties. De mate waarin MONA haar werking en activiteiten kan voorstellen bij de vereniging staat ook in verhouding met de vergoeding die kan worden gegeven. Verenigingen die deelnemen aan een activiteit van MONA, worden daarvoor extra beloond.

De toegekende steun staat in verhouding tot de (zichtbaarheids)acties die een vereniging onderneemt. MONA hanteert daarbij een aantal principes in een puntensysteem om het toegekende bedrag te bepalen. Het maximale bedrag dat een vereniging per jaar kan ontvangen is 500 euro. Verenigingen die voor de eerste keer deelnemen aan de zichtbaarheidscampagne, kunnen een verhoogd bedrag toegekend krijgen van 750 euro.

Ook verenigingen die twee jaar niet hebben deelgenomen en opnieuw een aanvraag indienen, maken aanspraak op dit verhoogde bedrag. (mto )

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio