©  GUUS SCHOONEWILLE

Aantal afwezigheden op het werk wegens quarantaine piekte in november

Eén op de tachtig werknemers (of 1,3 procent) is in november in quarantaine moeten gaan. Zo kreeg 5 procent van de werkgevers te maken met medewerkers die in quarantaine moesten. Dat is het hoogste aantal sinds de start van de pandemie, blijkt uit de Employment Tracker van hr-dienstverlener SD Worx.

Bron: Belga

Werknemers die niet konden thuiswerken en in quarantaine gingen, waren gemiddeld 3,2 dagen afwezig.

Wie thuis moest blijven wegens opvang van een kind, was gemiddeld 2,5 dagen afwezig. Het ging in november echter slechts om een minderheid van 0,3 procent van de werknemers.

Ziektedagen blijven echter het leeuwendeel van afwezigheden uitmaken. Een op de zeven werknemers was in november minstens één dag ziek. De dagen afwezigheden op het werk door ziekte (van minder dan 30 dagen) zijn nog steeds hoog met 3,16 procent. Dat is bijna een kwart hoger dan in dezelfde maand in 2020 en 18 procent hoger in vergelijking met november 2019, toen er van het coronavirus nog geen sprake was.

Met de Employment Tracker analyseert SD Worx maandelijks de loongegevens van 70.000 werkgevers en bijna een miljoen werknemers in de privésector in België.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio