© RR

Twee tieners gevat die met geweld gsm stelen van twintiger

Mechelen -

In het stadscentrum van Mechelen pleegden twee jongeren dinsdag een diefstal met geweld. Een twintiger werd van zijn gsm beroofd. De minderjarige daders die illegaal in ons land verblijven, konden kort na de feiten door de politie ingerekend.

Leo De Nijn

Dinsdagavond omstreeks 19.30u kreeg de politie een melding van de diefstal met geweld die zich afspeelde in de Bruul. “Het slachtoffer was door twee mannen aangesproken die deden alsof ze de weg naar het station wilden weten. Tijdens de aanwijzingen werd de 22-jarige man plots vastgegrepen. De twee stalen zijn gsm uit zijn jaszak”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Het slachtoffer kon de politie een goede persoonsbeschrijving van zijn overvallers geven. Ook de gemaakte camerabeelden gaven de politie een extra goed beeld van de daders. Wat later merkte een fietspatrouille in de Goswin de Stassartstraat de twee verdachten op. “Toen een inspecteur de twee mannen wilde aanspreken, sloegen ze op de vlucht. Na een korte achtervolging werd een van hen in het Nieuwwerk gevat. De andere werd ingerekend op de Grote Markt”, zegt de eerste hoofdinspecteur.

De twee daders werden op het politiecommissariaat verhoord. Het gaat om jongeren van respectievelijk 16 en 17 jaar. Beiden verblijven illegaal in het land. De 17-jarige is bij de politiediensten voor eerder gepleegde feiten bekend.

De twee werden overgedragen aan het parket van Mechelen.

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio