© Theo Derkinderen

Brand in loods legt cannabisplantage bloot

Bornem

Het heeft woensdagavond gebrand in een loods in de Lodderstraat in Bornem. Het ging om een loods in een bedrijvenunit. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak van het gebouw.

“We zijn erin geslaagd om de vlammen snel onder controle te krijgen en uitbreiding te voorkomen”, zegt brandweerofficier Kris Engels. “De brand zelf woedde op een tussenverdieping in het gebouw. De benedenverdieping liep rook- en waterschade op, een aanpalend bedrijf rookschade.”

Het parket bevestigde woensdagavond dat er in het gebouw een cannabisplantage was ontdekt. Meer dan waarschijnlijk was er een kortsluiting ontstaan en heeft dat het vuur veroorzaakt. Over de omvang van de plantage kon het parket nog een informatie geven.

Bij aankomst van de brandweer steeg er al heel wat rook op. De brand had niets te maken met het bedrijf op het gelijkvloers, waarvan er reclame op de gevel en bestelwagen hangt. 

Bij aankomst van de brandweer steeg er al heel wat rook op. De brand had niets te maken met het bedrijf op het gelijkvloers, waarvan er reclame op de gevel en bestelwagen hangt. © Theo Derkinderen

De brandweer bleef nog een hele poos ter plaatse om na te blussen en om heropflakkeringen te voorkomen. Niemand raakte gewond bij de brand.

De brand woedde niet bij het bedrijf waarvan de reclame op de voorgevel stond, maar bij een andere firma, die een ander deel van de loods huurde. tdk

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio