© jvdp

W817-film in première in Antwerpen: iets ouder maar niets wijzer in ‘8eraf!’

Antwerpen -

Iets ouder, niets wijzer: dat motto paste bij de uitgelaten sfeer tijdens de première van de W817-film woensdagavond in Kinepolis in Antwerpen. De acteurs genoten zichtbaar bij het debuut van 8eraf!, de film die er kwam dankzij de fans.

W817 liep maar vier seizoenen op Ketnet maar dankzij de vele herhalingen werd het een echte cultreeks voor generaties jonge Vlamingen. Het idee voor een film werd gedragen door een massa fans. Ruim vijftigduizend van hen waren bereid op voorhand een ticket te kopen, waardoor de film gerealiseerd kon worden onder de noemer ‘iets ouder, niets wijzer’.

LEES OOK. Vrienden op het scherm én daarnaast: zo gaat het met de acteurs uit ‘W817’

De vrolijke sfeer van de film en reeks was ook merkbaar op de rode loper. “Wij entertainen onszelf”, grapte Kadèr Gürbüz, nadat de hele cast uit volle borst W817 had geroepen voor de fotografen. Even tevoren hingen Gürbüz en Britt Van Der Borght als echte vampen aan de schouders van Aron Wade.

Voor de fans is de film even wennen. Er is nog altijd een hoek af maar de tijd van het studentenhuis is voorbij. De acht vrienden van toen, verloren elkaar uit het oog, tot Carlo (Jenne Decleir) iedereen uitnodigt voor een groot feest. De fans die op voorhand een ticket kochten, kregen al de kans om de film te zien. Vanaf donderdag kan iedereen gaan kijken naar 8eraf!.  

LEES OOK. Jenne Decleir terug als Carlo in langverwachte W817-film: “In de Zoo word ik helemaal zen”

 

 ©  Jan Van der Perre

(gvv)